Publik Melodifestivalen
Foto: Stina Stjernkvist/SVT
September

Nu är det klart: Melodifestivalen kommer till Karlstad 2018

Lördagen den 3 februari 2018 spelas den första delfinalen i Melodifestivalen in i Karlstad.

– Vi är glada att Melodifestivalen kommer tillbaka till Karlstad. Det gör att Karlstad märks ännu mer som en stad som passar för evenemang och som har ett brett kulturutbud. Dessutom skapar det tillväxt och gör staden mer levande, säger Per Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Karlstadsborna och besökare från andra delar av landet kan se fram emot en underhållande show när artisterna tävlar om platserna i finalen. Det går att se Melodifestivalen i Karlstad vid tre tillfällen:
• Genrepet fredagen den 2 februari
• Matinéföreställningen lördagen den 3 februari
• Direktsändningen lördagen den 3 februari

– Melodifestivalen är inte bara till för Karlstadsborna. Den lockar också besökare från resten av landet. Vi räknar med att cirka 2 500 personer kommer att bo på hotell i Karlstad under Melodifestivalen. Karlstad är ett populärt resmål med bra hotell och fina arenor. Vi är också kända för att vara bra värdar, säger Maria Westin, turistchef.

– När en av Melodifestivalens delfinaler hålls i Karlstad får det lokala näringslivet ta del av årets största mediehändelse i Sverige, säger Lennart Åhs, VD på Great Event of Karlstad.

Karlstads kommun är med och betalar en del av evenemanget med 600 000 kronor. Och tre av kommunens bolag bidrar tillsammans med 300 000 kronor för hyran av lokalen.

Tillbaka