Återbruka och dela

Skåpet Tage

Illustration med tecknade prylar och kläder

Skåpet Tage flyttade först in på flera förskolor i Karlstad och hade då fokus på barnkläder och skor. Sedan dess har konceptet fått stor spridning ute i landet. Nu vill vi också uppmuntra andra att starta Skåpet Tage på sina arbetsplatser och i sina bostadsområden.

Idén är lika enkel som miljövänlig. I Tage kan du lämna sådant du inte längre behöver och istället ta något annat du har användning för. Du behöver inte lämna något för att få ta något. För att underlätta för att starta upp ett Tage-skåp har vi tagit fram guider och affischer du kan ladda ner. Materialet är fritt att använda för alla.

Tävling

Om ditt Skåpet Tage finns inom området Karlstads kommun, oavsett om det är ett nystartat eller ett befintligt, kan du vara med och tävla om Fairtrade-choklad genom att skicka en bild på skåpet till anna.sundell@karlstad.se.Tävlingen pågår till den 12 juni 2022. Glöm inte att skriva med dina kontaktuppgifter och var skåpet finns. 

Fixa ett eget Skåpet Tage – så här gör du

1. Skaffa ett skåp eller en hylla
2. Ladda ned Tage-affischerna och sätt på skåpet
3. Informera om att Tage flyttat in.

Här kan du ladda ner material

För skolor och förskolor

För arbetsplatser och bostadsområden

Ett klimatsmart projekt

I Karlstads kommun klimatkompenserar vi för alla tjänsteresor vi gör med bil eller flyg. Summan sätts in på ett särskilt klimatkonto. Pengarna används till projekt inom kommunen som minskar vår klimatpåverkan. Skåpet Tage är ett exempel på ett sådant projekt.

Frågor?

Kontakta Johanna Hedqvist, miljösamordnare
Mejl: johanna.hedqvist@karlstad.se

Uppdaterad den