Buss, tåg och flyg

Du kan resa kollektivt till, från och inom Karlstad med buss, färdtjänst och tåg. För längre resor finns också en flygplats, Karlstad Airport.

Webbplats för Värmlands kollektivtrafik

På Värmlandstrafiks webbplats hittar du tidtabeller och information om:

  • stadsbuss
  • båtbuss
  • länstrafik
  • färdtjänst

Buss

Värmlandstrafik AB sköter tätortstrafiken i Karlstad, länstrafik och servicetrafik i Värmlands län. Värmlandstrafik ligger under Region Värmlands ansvar.

Busstationen och kundcenter ligger på Drottninggatan 43 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också åka till och från Karlstad med Flixbus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Vy bus4you Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Båtbuss

Under sommaren kan du resa med båtbuss längs Klarälven och Vänerns strand. Läs mer hos Värmlandstrafik via knappen ovan.

Färdtjänst

Färdtjänst är kollektivtrafik för dig som inte kan resa med vanlig kollektivtrafik. Det kan vara på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning. Hos Värmlandstrafik kan du ansöka om färdtjänst och beställa en resa.

Om du ska göra en längre resa för att till exempel besöka släktingar kan du ansöka om riksfärdtjänst. Du kan ansöka även om riksfärdtjänst hos Värmlandstrafik.

Tåg

Från Karlstad tar det högst tre timmar att resa med tåg till Stockholm, Göteborg och Oslo. Det är också många regionala tågresor som utgår från eller passerar Karlstad.

Från Karlstad kan du både resa med regional och nationell tågtrafik.

Karlstads Centralstation

Du hittar Karlstads Centralstation på Hamngatan 21. Här hittar du öppettider och mer information om stationen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Centralstationen ligger i anknytning till stadskärnan, därför välkomnas du som besökare eller hemvändare alltid av liv och rörelse. Centralstationen i Karlstad byggdes 1869 och firade 150 år 2019.

Nu planeras nästa steg för Centralstationen, ett nytt resecentrum.

Läs mer om hur resecentrum ska bli ett nav för resande.

Flygplats

Vid längre resor finns möjlighet att flyga till och från Karlstads flygplats, Karlstad Airport.

Taggar för sidan

Kollektivtrafik

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

18 Juli 2024