Bomstadbaden

Bomstadbaden

Bomstadbaden är en barnvänlig badplats vid Vänern. Badplatsen är mycket långgrund och sanden är finkornig, vilket sommartid lockar många barnfamiljer. Den 400 meter långa sandstranden gör att platsen brukar kallas för Värmlands riviera. Badplatsen drivs av Karlstad Swecamp.

Fakta om badplatsen

Fakta

Omklädningsmöjligheter

Grillplats

Sopkärl

Toalett

Närhet till café/kiosk

Ta dig dit

Tillgänglighet med buss

Parkering

Tillgänglighet

Tillgänglighetsanpassade omklädningsrum

Tillgänglighetsanpassad toalett

Intresserad av

Långgrunt

Nära till Skutberget och Bergvik

Bomstadbaden ligger 9 kilometer väster om Karlstad vid skutbergsområdet och drivs av Karlstad Swecamp, som är en familjecamping. Det finns bland annat servering, minilivs, toaletter, vattenlek och separat hundbad i området. Från Bomstadbaden är det nära till Skutbergets motionscentral med ett stort utbud av friluftsaktiviteter, samt till Bergviks köpcentrum.

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Följ E18 västerut från Karlstad. Passera Bergvik köpcentrum och IKEA. Ta höger vid skylt Skutbergsmotet. Följ därefter skyltning mot Bomstad/Bomstadbaden. Parkering finns på gräsytor för dem som inte gästar campingen, observera att Swecamp tar ut en parkeringsavgift.

Karta

Du kanske också är intresserad av

Mangenbaden

Mangenbaden

Mangenbaden är en stor badplats vid sjön Mången. Här finns långsträckt sandstrand, ett café och en minigolfbana.

Badplatser

Kroppkärrsbadet

Kroppkärrsbadet

Kroppkärrsbadet är en mycket populär badplats med sandstrand och gräsmatta. Här vid Kroppkärrssjön finns också vandringsleder med fågeltorn, grillplats och rastplats. Delar av området är tillgänglighetsanpassat.

Badplatser

Skutbergets badplats

Skutbergets badplats

Skutberget är en stor och mycket populär badplats vid Vänern, med både klippor och sandstränder. Delar av badplatsen är tillgänglighetsanpassad.

Badplatser

Taggar för sidan

Badplatser

Sidan uppdaterad: 2024-06-17

17 Juni 2024