Kroppkärrsbadet

Kroppkärrsbadet

Kroppkärrsbadet är en mycket populär badplats med sandstrand och gräsmatta. Här vid Kroppkärrssjön finns också vandringsleder med fågeltorn, grillplats och rastplats. Delar av området är tillgänglighetsanpassat.

Fakta om badplatsen

Fakta

Omklädningsmöjligheter

Grillplats

Sopkärl

Toalett

Ta dig dit

Cykelavstånd till Karlstads centrum

Tillgänglighet med buss

Parkering

Tillgänglighet

Tillgänglighetsanpassad toalett

Tillgänglighetsanpassad gångväg

Badplatsen saknar tyvärr ramp, men istället kan du följa en tillgänglighetsanpassad stenmjölsgång cirka 1,2 kilometer utefter Kroppkärrssjön. Den går förbi en tillgänglighetsanpassad grillplats, bänkar och fågeltorn. Vill du färdas längre så ansluter två fina vandringsleder här: en som tar dig runt Kroppkärrssjön och en som går vidare till Alsters herrgård (Frödingleden). Vid Kroppkärrssjön börjar också Klarälvsbanan. Där kan du cykla eller åka inlines på bilfri asfalt många mil norrut genom den värmländska landsbygden.

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Kroppkärrsbadet ligger utefter Sjöängsgatan, 4 kilometer öster om Karlstads centrum vid västra delen av Kroppkärrssjön. Närmaste bostadsområde är Södra Kroppkärr och närmaste större tillfartsväg är Hammaröleden, väg 236. Det går cykel- och gångväg förbi badet, och Karlstad stadsbuss har en hållplats här. Det finns också en stor parkering.

Karta

Du kanske också är intresserad av

Alsters strandbad

Alsters strandbad

Alsters strandbad är en badplats vid Vänern med både sandstrand och klippbad. Badplatsen är trevlig med en långgrund sandbotten och brygga. Här finns det även en liten sandstrand omgiven av klippor, och intill badet ligger en småbåtshamn.

Badplatser

Bomstadbaden

Bomstadbaden

Bomstadbaden är en barnvänlig badplats vid Vänern. Badplatsen är mycket långgrund och sanden är finkorning, vilket sommartid lockar många barnfamiljer. Den 400 meter långa sandstranden gör att platsen brukar kallas för Värmlands riviera. Badplatsen drivs av Karlstad Swecamp.

Badplatser

Ilandabadet

Ilandabadet

Ilandabadet är en liten badplats vid Ilandatjärn med sandstrand och gräsytor.

Badplatser

Taggar för sidan

Badplatser

Sidan uppdaterad: 2023-09-30

30 September 2023