Sundstatjärn

Sundstatjärn

Badplatsen vid Sundstatjärn har en mysig liten sandstrand och är omgiven av öppna gräsytor. Det är en populär mötesplats under sommarhalvåret, och här pågår ofta motionsaktiviteter och evenemang av olika slag.

Fakta om badplatsen

Fakta

Sopkärl

Ta dig dit

Cykelavstånd till Karlstads centrum

Tillgänglighet med buss

Parkering

Badplats nära centrum

Sundstabadet ligger centralt i Karlstad, nära Sundsta badhus. Sandstranden är bara 20 meter bred men den omges av stora gräsytor. Det finns också en lekplats i närheten. Badplatsen ligger vid ett centralt och mycket uppskattat och välbesökt grönområde. Här arrangeras tipspromenader, motionslopp, fotbollsturneringar och sommargympa. Runt tjärnet finns en populär promenadslinga på cirka 1,3 kilometer. Under sommarmånaderna finns en belyst fontän mitt i Sundstatjärn som hjälper till att syresätta vattnet.

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Sundstatjärn ligger mellan stadsdelarna Sundsta och Norrstrand bara en kvarts promenad norrut från Karlstad centrum. Hit tar du dig via fina cykel- och gångvägar och Karlstad stadsbuss har hållplatser i närheten. Kommer du med bil åker du enklast in på Drottning Kristinas väg (Norrstrand) och parkerar utanför Sundstabadet.

Karta

Du kanske också är intresserad av

Kroppkärrsbadet

Kroppkärrsbadet

Kroppkärrsbadet är en mycket populär badplats med sandstrand och gräsmatta. Här vid Kroppkärrssjön finns också vandringsleder med fågeltorn, grillplats och rastplats. Delar av området är tillgänglighetsanpassat.

Badplatser

Mariebergsskogens badplats

Mariebergsskogens badplats

Badplatsen i Mariebergsskogen ligger vid en av Karlstads många Vänervikar. Det är en populär plats med en härlig sandstrand i söderläge och stora gräsytor. När du vill ha en paus från badandet kan du låna bollar och spela beachvolleyboll, streetbasket, boule och hyra klubbor till bangolfen och upptäcka resten av parken.

Badplatser

Sandstrand

Stora och lilla Björnrukan

Björnrukans badplatser ligger i naturreservatet Värmlandskärgården vid Vänern. Här finns långgrunda sandstränder och en vacker natur.

Badplatser

Taggar för sidan

Badplatser

Sidan uppdaterad: 2024-06-12

13 Juni 2024