Friluftsliv och motion

Välkommen till I2-dagen

Bild om i2-dagen 2014

Lördagen den 30 augusti sjuder I2-skogen av aktivitet. Välkommen hit och prova att cykla mountainbike, åka militärfordon, fika, gå tipspromenad, lär dig om djur och natur och mycket mer. Dagen bjuder på något för alla, stora som små!

På kartan och i programmet kan du se vilka aktiviteter som händer i området och var. Det är självklart fri entré och de flesta aktiviteter är gratis. Du ser eventuella avgifter i programmet. Om inget annat anges pågår alla aktiviteter kl 10-14.

Parkeringar finns vid KMTI, Södra Sanna, Vänsberg, Tuggelite, Dye och Norra fältet. Vid samtliga entréer kan du få en tryckt karta och program. Fråga bara någon av våra deltagande föreningar på plats.

Karta och program för I2-dagen

Aktiviteter

 1. Låna cykel + informationstält
  Här kan du träffa personal från Karlstads kommun och ställa frågor kring dagens aktiviteter. Du kan också låna en Solacykel för att ta dig runt i I2-området. Biltrafik är inte tillåtet. Plats: Vid KMTI
 2. Testa mountainbike
  OK Tyrs sektion för mountainbike erbjuder provcykling på stigar i skogen med utgångspunkt vid tältet vid KMTI. Cyklar finns att låna. Plats: Vid KMTI
 3. Friska Laban - Leta stolpar med barnen
  Friska Karlstad ordnar en barnaktivitet med Friska Laban, även vuxna erbjuds att vara med. Samling vid tältet intill KMTI.
 4. Träffa Friskis & Svettis
  Friskis & svettis flyttar snart till nya lokaler på Sannafältet där de kommer erbjuda massor av olika träningsformer som passar alla, både utomhus och inomhus. Nyfiken? Ställ dina frågor till personalen. Plats: Norra fältet.
 5. Testa discgolf
  Kom och testa den relativt unga sporten discgolf. Sporten påminner om golf men istället för klubba och boll har man en frisbee som ska i en korg istället för ett hål. Karlstads Frisbeesportklubb visar hur man kastar en disc på rätt sätt och det finns möjlighet att testa en kortare bana på ca fem hål. Kl 13 är det längdkastartävling då elittävlande försöker kasta över150 meter. Plats: Norra fältet.
 6. Barnaktiviteter med Skogsmulle och Strövare
  Friluftsfrämjandet är mellan kl. 10-12 ute med sina barngrupper Skogsmulle och Strövare. Obs! Alla deltagare måste vara medlemmar (för info hur man blir medlem se www.friluftsframjandet.se/karlstad). Plats: Generalens äng.
 7. Tipspromenad + grillad korv
  Mellan kl. 12-14 anordnar Friluftsfrämjandet tipspromenader, en anpassad för barn och en för vuxna. Alla som deltar i tipspromenaden har möjlighet att vinna fina priser. Mellan dessa tider finns också möjlighet att köpa korv med bröd. Pris: 25 kr för tipspromenad inklusive korv. Plats: Generalens äng.
 8. Testa tävlingshundsport
  Passa på att testa den nya hundsporten THS. Tillsammans springer och hoppar hund och förare i olika discipliner såsom slalom och häcklöpning. Karlstads hundbruksklubb finns på plats och hjälper dig och din hund. Plats: Sanna södra skjutbana
 9. Åk militärfordon
  I2-området har en bakgrund som ett militärt övningsområde. Brigadmuseum erbjuder dig möjlighet att åka militärfordon. Samling vid värmestugan vid Sanna södra skjutbana. Pris: 50 kr.
 10. Fika ekologiskt
  Mimulus cafévagn kommer att stå vid Sanna södra och erbjuda försäljning av ekologiskt fika.
 11. Naturguidningar
  Naturskyddsföreningen berättar om djur och natur längs naturstigen med start vid ängen intill branddammen. Tid: kl 11.00 och 13.00. Plats: Branddammen, Ängebackevägen
 12. Aktivitetscenter med Naturskyddsföreningen
  Naturskyddsföreningen håller i ett så kallat "aktivitetscenter" med olika naturpedagogiska inslag som demonstration av lieslåtter, fågelholkar, humle- och bibon, naturfrågesport m.m. Passar både för barn och vuxna. Plats: Branddammen, Ängebackevägen
 13. Se skogsmaskiner och lär dig om skogsbruk
  Skogen i I2-området ägs till största del av Karlstads kommun och förvaltas av Mellanskog. Under dagen finns de på plats för att visa skogsmaskiner och berätta hur skötsel av skog egentligen går till.
 14. Se större vattensalamander
  Större vattensalamander kallas för småvattnens hotade drake eftersom den, liksom våra övriga groddjur, är fridlyst och hotas att försvinna. Salamandern trivs i I2-skogen och Karlstads kommun guidar, visar och berättar mer. Plats: Lilla Vänsberg
 15. Solbergets bagarstuga och café
  Gårdsbutik med egen brödförsäljning. Under dagen finns också möjlighet att köpa ostar från Westgård samt sylt, marmelader, chutney m.m. från Stinas gårdsbutik. Lokalproducerat. Öppet kl 11-16.
 16. Åk häst och vagn
  Turen går mellan Lilla och Stora Vänsberg. Tid: 11-14. Pris: 20 kr per person
 17. Loppis
  "Joars lilla bod" med loppis har öppet kl 11-16. Plats: Vid Solbergets bagarstuga.
 18. Lär dig mer om att cykla downhill
  På sommaren förvandlas Bryngfjordens skidbacke till en bikepark där du kan köra downhill på olika banor. Bryngfjorden bikepark finns på plats för att svara på frågor. 20 första besökarna får ett gratis dagskort i parken. Mer info finns på föreningens Facebooksida Bryngfjordens Bike park. Plats: Bryngfjordens skidbacke.
 19. Så kan du få stöd till din förening
  Information om vilka kommunala stöd som finns för föreningar i Karlstads kommun. Passa på att ställa frågor. Plats: Bryngfjordens skidbacke.
 20. Guidning av ny vandringsled och satsningar i I2-skogen
  Karlstads kommun har under det senaste året gjort satsningar på att främja natur, kultur och friluftsliv i I2-skogen. Kommunen guidar och berättar om projektet och den nya vandringsleden vid Prästberget. Tid: 13.00. Plats: Generalens äng.  

I2-dagen finansieras delvis av LONA-medel.

Fototävling

Ta naturbilder under I2-dagen och delta i Naturskyddsföreningens fototävling. Bilderna publiceras på förenings hemsida och bästa bild vinner deras bok om naturstigen i I2-skogen. Skicka ditt bidrag till leif.loevstroem@spray.se.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den