Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Skolbiofilmer

Skolbio

Skolbio erbjuds från förskolan till gymnasiet och är kostnadsfritt både för kommunens skolor och för alla friskolor.

Du som lärare bokar direkt i e- tjänsten här på webben. Skolbiofestivalen äger rum två gånger per år. Vårens skolbiofestivalen pågår från 5 februari till 15 februari 2024.

Alla filmer är utvalda så att de både kan uppskattas av eleverna och ge en bra utgångspunkt för att jobba med i undervisningen. Lärarhandledning från Svenska Filminstitutet eller Filmcentrum finns till de flesta filmerna, det finns en länk till handledningen vid respektive film i kalendern.

Varmt välkomna till biomörkret!

 

Elev mixar drinkar bakom en bardisk.

Tänk på

Antal platser


Det är viktigt att du inte tar med dig fler personer än du bokat plats för. Arenan har 165 platser och 2 rullstolsplatser. Anmäl eventuella rullstolsplatser när du bokar besöket. Om ni får förhinder är det viktigt att avboka platserna så att en annan klass har möjlighet att boka.

Under visningen

Vid skolbiofestivalerna kommer elever från många olika skolor. Det innebär att det finns risk för störningar. Försök hålla ihop din grupp. Som lärare, sätt dig gärna där du kan påpeka om någon stör. Alla lärare bör inte sitta på samma ställe, utan sprid ut er i lokalen.

Det är inte tillåtet att äta och dricka på Arenan.

Det är inte tillåtet att fota eller filma filmen.

Åk 9 och gymnasiet: Forever

Forever är en film om vänskap, drömmar, fotboll och hur man navigerar i en vänskap när man dras åt olika håll. Men det är också en film som väcker frågor om jämställdhet i fotbollsvärlden och om hur olika förutsättningar påverkar de möjligheter vi får här i livet.

Låg - och mellanstadiet: Titina

Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han Umberto Nobile, som har byggt skeppet som i sin tur inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina. Resan blir en succé, men leder till en dispyt om vem av de två männen som ska få äran av upptäckten. Men är det någon av dem- eller är det kanske egentligen Titina?