Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Konstverket Homo ludens på dagen

Homo ludens - den lekande människan

Konstnär: Monica Gora

Teknik/material: Glasfiberarmerad polyester

År: 2009

Adress: Tingvallahallarna

Om konstverket

Homo ludens, latin för ”den lekande människan” är namnet på en bok av den nederländska kulturhistorikern Johan Huizinga. I boken argumenterar Huizinga för att lekandet är en fundamental del av att vara människa – och att leken har spelat en viktig roll för människans som kulturvarelse och för hennes samhällsbygge. Det är också titeln på det konstverk som finns på Tingvallahallarnas fasad.

Verket består av fyra orangea klot av polyester, tre av dem har placerats på samma fasad, medan den fjärde finns på fasaden runt hörnet.

När det har blivit mörkt lyser skulpturerna med ett orange sken, som får dem att påminna lite om himlakroppar på natthimlen; planeter i omlopp eller ett flertal solar som lyser upp mörkret. De kan också uppfattas som studsande bollar i rörelse åt olika håll, som representerar den idrott som pågår i Tingvallahallarnas lokaler, en plats där man får vara en Homo ludens.

Konstverket Homo ludens på kvällen

Om konstnären

Monika Gora (född 1959) är verksam och bosatt i Malmö. Hon har en masterexamen i landskapsarkitektur från SLU och har utfört arbetsstudier bland annat i Australien, Kina, Indonesien och USA. Hon arbetar både som landskapsarkitekt och designer, och har sedan 1989 drivit Studio GORA. Gora har haft separatutställning på Skissernas museum i Lund och skapat offentliga verk som finns i bland annat Stockholm, Sidensjö och Linköping.

Adress

Tingvallahallarna.

Karta

Kontakt

Sidan uppdaterad: 2024-06-14

Hittade du det du sökte på sidan?