#unokarlstad_projekt

Gör ditt eget projekt

Rygg med texten: Jag coachar gärna dig och din idé!

Gör det du funderar på! Varje år delar Karlstads kommun ut pengar till ungas egna projekt. Är det dags för din idé nu? Har du en idé om att du skulle vilja ställa ut, göra en dansföreställning, modeshow, teater, konsert, eller en workshop? Eller något annat?

Ungdomspengar och Kulturpengen

Karlstads kommun har en speciell pott med pengar för dig som är mellan 16-25 år och som är skriven i Karlstad. Du kan söka pengar ur potten för att genomföra ett kulturarrangemang, så som event, utställning eller liknande. Du kan söka som privatperson eller som förening. Pengarna är uppdelade i två potter. Ungdomspengaroch Kulturpengen.

Ungdomspengen

Ungdomspengar söker du som är mellan 16-19 år.

Kulturpengen

Kulturpengen söker du som är 20-25 år och studerar. De arrangemangen ska ske inne på UNO Det är det som skiljer de två olika pengarna åt, sedan är kriterierna lika.

Kriterier

Arrangemanget ska vara ett kulturarrangemang, vända sig till målgruppen 16-25 år, vara offentligt, det vill säga att pengar inte ges till slutna sällskap eller till arrangemang som är av intern karaktär, som till exempel Säg-festivalen och Tingvalladagen. Projektet ska naturligtvis vara drogfritt.

Ansök om Ungdomspengar/Kulturpengen

Till din hjälp när du vill söka Ungdomspengar finns personal på UNO och vi coachar dig hela vägen. Vi kan ge dig tillgång till pengar, teknik och lokaler. Kontakta någon av oss - vi finns här för dig och dina idéer. Ingen idé är för stor eller för liten.

Vi ser fram emot att du kontaktar oss. Det kan du göra på olika sätt. Du kan kika in på UNO och pratar med oss på plats. Eller så kan du  ringa till någon av oss:        

Det går självklart att mejla till oss så kontaktar vi dig, då mejlar du till
E-post: uno@karlstad.se

Du kan även göra ansökan digitalt om du söker pengar från UNO. Ansökan behöver inte vara fullständig, eftersom det är svårt att veta exakta summor som behövs, till exempelvis ljudtekniker. När vi fått in ansökan kontaktar vi dig för ett möte där du kan komplettera dina uppgifter.

Ansökan skickas 
Digitalt via e-tjänst

Uppdaterad den