Idrottsgymnasiet

NIU Golf

Idrottsgymnasiet Karlstad har sedan 2015 nöjet att erbjuda duktiga ungdomar en nationell idrottsutbildning i golf. 

För dig som vill utvecklas som golfspelare är det här en utmärkt möjlighet att kombinera vanliga studier med en satsning på golfen. Vi tränar tre dagar i veckan och du som golfare läser 400 poäng i ämnet Specialidrott.

Utbildningen är ett Nationellt idrottsgymnasium (NIU) som innebär att verksamheten är godkänd av Skolverket och berörda specialidrottsförbund.

NIU Golf på Idrottsgymnasiet Karlstad är ett samarbete mellan skolan, Värmlands Golfdistriktsförbund och två golfklubbar i Karlstadområdet. (Bryngfjorden GK & Karlstad GK).

Vad krävs av dig?

Utbildningen lägger grunden för en fortsatt idrottskarriär och den vägen går genom medvetna val. Valen måste vara dina personliga och det måste vara du som brinner för att skapa dig en idrottskarriär. Tränare, föräldrar och dina träningskamrater kan vara stödfunktioner och vägledare men du måste själv gå vägen och göra jobbet för att du själv önskar det.

Målet med utbildningen är att du ska:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildnings tillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ, spelare och idrottare genom ökad kunskap om golfteknik, strategi, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla din kunskap i att planera och utvärdera din träning.
  • Utveckla en medvetenhet om att långsiktig träning är en förutsättning för färdighetsutveckling.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna idrottskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Uppdaterad den