Grattis till årets vardagshjältar 2018!
December

Stort grattis till årets vardagshjältar!

För nionde året uppmärksammar Karlstads kommun vardagshjältar som arbetar för våra barn och unga. Det är Karlstadsborna själva som nominerat sina vardagshjältar.

Priset delas ut i fyra kategorier: årets medarbetare, årets förening, årets verksamhet och årets samverkan.

–  Det här är riktiga hjältar, de stöttar och inspirerar våra barn och unga och som ibland förändrar ett helt liv, säger prisutdelare Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i Karlstads kommuns samverkansgrupp för barn och unga.

– Det är glädjande med det stora engagemanget kring vardagshjältar. Jag har mötts av mycket glädje och stolthet från pristagarna när jag berättat att de är utsedda till årets vardagshjältar. Aldrig tidigare har vi fått in så många nomineringar fyllda av beröm. Jag blir väldigt glad över hur många bra verksamheter vi har här i Karlstad, säger Magnus Wallgren, samordnare för vardagshjältar.

Årets medarbetare – CG Gustafsson, fritidsledare på Orrleken

 

Foto: Simone Syversson

 

En sann glädjespridare som sätter leken och pedagogiken i fokus. CG har med sitt stora engagemang genom årtionden skapat en trygg och stimulerande uppväxt för barn och unga i Karlstad. Han är äventyrspedagogen som brinner för att barn och unga ska upptäcka glädjen i att vara ute i naturen. CG är även engagerad i Toleransprojektet som syftar till att motverka intolerans och rasism i samhället. ”CG är en människa som förtjänar en hjältetitel”, som det stod i en av nomineringarna.

 

Årets förening – Karlstad Suns, basket

 

Foto: Simone Syversson

 

Karlstad Suns är en sammanslagning av två tidigare föreningar. Agnes Lindell är en stark kraft i föreningen. En eldsjäl och en äkta vardagshjälte för många barn och unga som har lyft basketintresset på Kronoparken till helt nya höjder. Föreningen har via stöd från Loka Heroes startat tränarutbildningar för att ge fler barn och unga möjligheten att prova på basket.

Årets verksamhet – Fältgruppen

 

Foto: Simone Syversson

 

Fältgruppens arbetar uppsökande och förebyggande med barn och ungdomar mellan 12 - 18 år. Deras arbete handlar om att skapa kontakter, bygga förtroende och finnas till för hjälp och råd. Ungdomar känner förtroende för Elin, Elise och Lina och berättar saker de kanske inte vågar ta upp med föräldrarna. ”De är även ett stöd för oss tonårsföräldrar då vi ibland inte vet hur vi ska hantera saker våra ungdomar kommer i kontakt med”, stod det i en av nomineringarna.

Årets samverkan – Tillsammans, lekgrupp för barn och ungdomar med NPF (diagnoser som ADHD, ADD, m fl)

 

Foto: Simone Syversson

 

Eldsjälen Lisa Edvinsson Sundberg, lärare på Kronoparksskolan, är initiativtagaren till nätverket Tillsammans – lekgrupp för barn och ungdom med NPF. Lekgruppen öppnar dörrar för barn och unga och deras föräldrar. Här finner man nya vänner som är i samma situation för att leka och hänga. Målet är att bygga nätverk över hela Sverige som anordnar fritidsaktiviteter för åldersgruppen 1 - 18 år. Det finns ett stort behov och lekgruppen har idag cirka 3000 medlemmar.

 

Här kan du se vardagshjältar från tidigare år