Yrkeshögskolan i Karlstad

Studera närmare arbetslivet

Yrkeshögskolan är en utbildningsform för dig som har gått ut gymnasiet. Utbildningarna utgår från arbetslivets krav på kompetens när det gäller praktiska yrkeskunskaper, i stället för att ha den traditionellt vetenskapliga grund som den vanliga högskolan har. 

Här kan du läsa skräddarsydda utbildningar som tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Teori varvas med praktik och alla utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) som är förlagd på en eller flera arbetsplatser.

Samtliga Yh-utbildningar är avgiftsfria och kan ge dig rätt till studiemedel från CSN.

 

Följande utbildningar pågår nu:


 Myndigheten för yrkeshögskolan har kvalitetsgranskat våra utbildningar Industrirörtekniker och Diagnostekniker inom 
motorbranschen. Båda fick högsta betyg, vilket innebär att utbildningarna uppfyller myndighetens fastställda kvalitetskriterier och bedöms ha mycket hög kvalitet. Vi är så klart extra stolta eftersom det inte är många som får det högsta betyget. Givetvis har vi lika bra kvalitet på våra övriga utbildningar.

Kontakta oss

Besöksadress: Axel Johnsons väg 6
65184 Karlstad
Telefonnummer: 054-540 14 40
E-post: yrkeshogskolan@karlstad.se 

Henrik Degert Grahn
Biträdande rektor
Telefon: 054-5401434
E-post: henrik.degert@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den