Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Yrkeshögskoleutbildningar

Tillsammans med arbetsgivarna utformar och utvecklar vi utbildningar så att de hela tiden matchar arbetsmarknadens kompetensbehov. Det gör din väg till jobbet snabbare.

Nio av tio får jobb

Utbildningar med mycket praktik som ger dig möjligheten att testa på flera arbetsplatser. Det ger värdefulla erfarenheter och kontakter.

Korta utbildningar med CSN

CSN-berättigade 1-2 år långa utbildningar som även ger dig som är mitt i arbetslivet möjligheten att söka omställningsstöd.

Processoperatör och laborant

Utbildningen passar dig som vill vara med och påverka den spännande utvecklingen inom Sveriges processindustri. Här får du tillgång till ett unikt processtekniskt center under utbildningen.

Automationsingenjör inriktning processteknik

Utbildningen passar dig som är intresserad av teknik. Här får du möjlighet att utveckla industrier och att bidra till ett konkurrenskraftigt Sverige.

Personer jobbar med it-utrustning

Produktionstekniker inriktning elektronik

Utbildningen passar dig som har intresse för teknik och elektronik. Här får du en snabb väg ut i elektronikindustrin. Utbildningen hette tidigare industriell elektrotekniker.

Industrirörtekniker

Utbildningen passar dig som har intresse för hantverk, svets och rörmontage. Här får du möjligheten att arbeta med nybyggnad och reparationer av processledningar som förser stora som små industrier med vätskor och gaser i deras tillverkning.

Två personer som sitter runt ett bord och pekar på bilder

Barnspecialiserad undersköterska

Distansutbildningen barnspecialiserad undersköterska passar dig som är utbildad undersköterska och har minst ett års arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg.

Personer står vid ett bord med en bärbar dator

Plant Design-Anläggningskonstruktör 3D

Utbildningen passar dig som har intresse för teknik och smarta industrier. Här får du designa, rita, göra beräkningar, projektera anläggningar och mycket mer.

Diagnostekniker inom motorbranschen

Utbildningen passar dig som är intresserad av teknik och fordon. Här får du en snabb och säker väg till kvalificerade jobb inom fordon och bilelektronik.

Trafiklärare

Trafiklärare är för dig som har en god pedagogisk och social förmåga och brinner för att utveckla andra. Här får du möjligheten att bidra till säkrare förare i samhället.

Medicinsk vårdadministratör

Vårdadministratör passar dig som har datorvana, är bra på att kommunicera och har ett intresse för människor. Här lär du dig administration inom hälso- och sjukvård.

Är du redan student?

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra studietid hos oss.