Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Yrkeshögskole­utbildningar

Vi samarbetar med över 50 företag, tillsammans utformar och utvecklar vi utbildningar så att de hela tiden matchar arbetsmarknadens kompetensbehov.

Nio av tio får jobb

Utbildningar med mycket praktik som ger dig möjligheten att testa på flera arbetsplatser. Det ger värdefulla erfarenheter och kontakter.

Korta utbildningar med CSN

CSN-berättigade 1-2 år långa utbildningar som även ger dig som är mitt i arbetslivet möjligheten att söka omställningsstöd.

Personer jobbar med it-utrustning

Produktions­tekniker inriktning elektronik

Efter examen finns både möjlighet att ta ett övergripande ansvar för produktionen av modern elektronik eller arbeta mer praktiskt med framställning av elektroniska produkter.

Processoperatör och laborant

Utbildningen passar dig som vill vara med och påverka den spännande utvecklingen inom Sveriges processindustri. Här får du tillgång till ett unikt processtekniskt center under utbildningen.

Industrirörtekniker

Utbildningen passar dig som har intresse för hantverk, svets och rörmontage. Här får du möjligheten att arbeta med nybyggnad och reparationer av processledningar – avancerade rörsystem som förser exempelvis sjukhus och industrier med vätskor och gaser.

Automationsingenjör inriktning processteknik

Automation är en framtidsbransch av stor betydelse för bland annat de stora frågorna runt resursanvändning, energi och miljö. Här får du möjlighet att utveckla industrier och att bidra till ett konkurrenskraftigt Sverige.

Personer står vid ett bord med en bärbar dator

Plant Design-Anläggningskonstruktör 3D

Utbildningen passar dig som har intresse för teknik och smarta industrier. Här får du designa, rita, göra beräkningar, projektera anläggningar och mycket mer.

Två personer i en bil

Trafiklärare

Trafiklärare är för dig som har en god pedagogisk och social förmåga och brinner för att utveckla andra. Här får du möjligheten att bidra till säkrare förare i samhället.

Diagnostekniker som mekar med en bil

Diagnostekniker inom motorbranschen

Utbildningen passar dig som är intresserad av teknik och fordon. Här får du en snabb och säker väg till kvalificerade jobb inom fordon och bilelektronik.

Två personer som sitter runt ett bord och pekar på bilder

Barnspecialiserad undersköterska

Distansutbildningen passar dig som redan är utbildad undersköterska och vill vidareutveckla dig. Som examinerad kan du arbeta med barnsjukvård, neonatalvård eller barn med funktionsnedsättningar. I arbetet stöttar du barn, anhöriga och närstående.

Medicinsk vårdadministratör

Vårdadministratör passar dig som har datorvana, är bra på att kommunicera och har ett intresse för människor. Här lär du dig administration inom hälso- och sjukvård.

Är du redan student?

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra studietid hos oss, exempelvis schema och information om läsårstider.