Karlstads kommuns varumärke och grafiska profil

Kommunen med den glada solen

solen

Vi Karlstadsbor är kända för vårt varma och soliga sinne. Det är ett arv från den glada värdshusvärdinnan Eva-Lisa Holtz som drev sitt egna värdshus i Karlstad på 1700-talet. Genom sitt sprudlande humör och varma bemötande blev hon vida känd under namnet Sola i Karlstad.

När barnboksillustratören Lasse Sandberg kom till Karlstad på 50-talet så började han rita glada solar för att han tyckte människorna hade sol i sinnet. En av dessa solar blev sedan vår kommun-symbol.

Den glada solen är vår logotyp och symbolen för hela Karlstads kommuns verksamhet. Den visar att Karlstad är en lite gladare kommun där invånarna har ett glatt och öppet sinne och där solen skiner lite oftare än på många andra platser.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.