Risk för skogsbrand i Värmlands län

Just nu varnar SMHI om att risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor. Det är viktigt att du som privatperson eller verksamhetsutövare anpassar ditt agerande utifrån rådande läge. Tänk på att du är ansvarig för den eld du tänder och för eventuella skador den orsakar.

Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Vålbergsskolan dansade för att uppmärksamma psykisk hälsa

Den 8 september deltog Vålbergsskolan som en av många skolor i Dansa för livet – en manifestation för psykisk hälsa. Elever i årskurs 3 ledde dansen och övriga hängde på

30.000 elever från Luleå i norr till Trelleborg i söder deltog i Dansa för livet för att uppmärksamma att mer samtal och arbete behövs kring psykisk hälsa. Det är ett samarbete med Tim Bergling-stiftelsen, som skapades efter att Tim Bergling (Avicii) begick självmord efter att ha lidit av psykisk ohälsa under delar av sitt liv.

– Psykisk ohälsa går ner i åldrarna i Sverige så vi tycker det är viktigt att uppmärksamma det och då är dans ett bra sätt som man mår bra av på många vis, säger idrottslärare Andrea Rolf.

Elever i årskurs 3 ledde dansen tillsammans med Andrea och årskurs F-6 hängde på.

Om psykisk ohälsa bland unga

I Sverige lider varannan 15-åring av psykiska besvär och i åldersgruppen 16–29 år är de som mår dåligt ännu fler. Bland unga personer mellan 15–24 år är självmord den vanligaste dödsorsaken.

Här kan du läsa mer:

Om unga människors psykiska hälsa på WHO:s webbplats Länk till annan webbplats.

Unicef Sverige om psykisk hälsa och strategier för ökat välmående ur barn och ungas perspektiv: "Lyssna, vi har något att säga" Länk till annan webbplats.

Skolverkets rapport Hälsa för lärande – lärande för hälsa Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad: 2023-09-18

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?