Barn tittar på utställningen i Karlstadsrummet
Kommunbyrån

Karlstadsrummet - en utställning om Karlstads utveckling

Karlstadsrummet är utställningen om Karlstad - hur staden och kommunen blivit den plats det är idag och hur utvecklingen ser ut framåt. Välkommen till oss i Bibliotekshusets entréplan.

Öppettider

Måndag–fredag klockan 10-17
Lördag klockan 11-15
Söndagar och helgdagar stängt.

Temautställning
Karlstads två arenaområden

Pågår till och med 17 juni

En utställning för dig som vill veta mer om våra två arenaområden Solstadens sportcenter och Tingvalla sportcenter.

10 och 24 april 14.00-15.00 Anders Borgström , före detta fritidschef, förbundskapten för friidrott och före detta rektor för friidrottsgymnasiet berättar:
Från Malmtorget till Solstadens sportcenter
- lite om Karlstads idrottsarenor förr och nu

Här kan du se några av de tidigare temautställningarna digitalt.

Karlstad växer och vi utvecklar kommunen för framtidens behov. De närmaste 15 åren kommer flera stora projekt att förändra stadsmiljön. Det handlar bland annat om stora infrastrukturprojekt och byggande av ett stort antal bostäder.

Om utställningen

I utställningen om Karlstadsrummet blir du lotsad genom Karlstads historia, från när deltalandskapet bildades till dagens Karlstad. Men framförallt får du kunskap om de projekt som planeras runtom i Karlstad framöver. Strosa runt i rummet och läs om olika nedslag i Karlstads historia, se filmer om planerade projekt och sök i digitala kartor. På en stor bildskärm kan du klicka dig fram genom ett Karlstad i 3D-perspektiv, där du kan se hur flera av våra planerade projekt skulle se ut i stadsbilden. Hur skulle det se ut från ditt hem? I rummet finns även en modell av Karlstad byggd i trä.

Besöksvärd och bokning av rummet

I rummet finns en besöksvärd som kan svara på frågor och visa dig tillrätta. Du kan även boka rummet för visning eller möten. Tänk på att rummet är öppet för allmänheten samt bemannat med besöksvärd mellan klockan 10–17.

Du kan också ringa 054-540 00 00 och begära knappval 4.

Audioguide

Lyssna på utställningen med din egen mobil. Hörlurar finns att låna hos besöksvärden.

Audioguide på svenska

Audio Guide in English

Taggar för sidan

Karlstad växer

Sidan uppdaterad: 2024-06-07

18 Juni 2024