Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Temautställning Karlstadsrummet

Temautställningar

I Karlstadsrummet byter vi temautställning ungefär en gång per månad. Här hittar du några av utställningarna digitalt.

Hela Karlstads översiktsplan - Karlstad 2050

18 januari-4 april

Nu finns ett förslag till en ny översiktsplan för hela Karlstads kommun. En översiktsplan visar hur mark och vatten inom kommunen ska användas framöver. Temautställningen lyfter fram några viktiga förändringar sedan planen var på samråd.

Hållbarhet i hemmet

23 oktober - 15 januari, 2023

Som besökare möjlighet att lära dig mer om allt från bakterier till vad som har dykt upp i reningsverket från andras toaletter. Utställningen är uppbyggd av stationer som följer olika teman, bland annat vatten, avlopp, livsmedel och bakterier.

Mer än bin och blomsterlupin

17 maj - 13 augusti 2023

En utställning om våra viktiga pollinatörer och om invasiva främmande arter.

Karlstads resecentrum

22 februari-17 maj 2023

Första etappen av Karlstads resecentrum har börjat byggas. Kom in i Karlstadsrummet och läs mer om resecentrum och se en 3D-modell över området.​ Du får också se konstnärens modeller för konstnärlig gestaltning i Vikenpassagen.

Hållbara måltider genom hela livet

19 september - 16 oktober 2022

Maten som serveras i våra förskolor, skolor och äldreboenden ska vara bra för matgästerna, och för vår framtida planet. I utställningen kan du se hur vi arbetar med hållbarhet, vad vi kan göra för att äta mer klimatsmart och hur man bakar en kladdkaka med sötlupin från Grums.

Varför måste Karlstad växa?

23 augusti-18 september 2022

I denna utställning berättar vi varför det är viktigt att Karlstad växer så att vi kan fortsätta ha ett bra liv i solstaden.

Broarnas stad

13 juni-22 augusti 2022

Karlstad har många broar. Hur många och annan spännande fakta får du veta i denna utställning om Karlstads befintliga och planerade broar.

Översvämning - så förebygger vi

10 januari till 6 februari 2022

Lär dig om vilken risk för översvämning det finns i Karlstad och vilka skydd det finns mot vattenmassorna.

Ett bättre liv i solstaden

1 - 28 november 2021

Karlstads kommuns nya vision "Ett bättre liv i solstaden" syftar till att livet i Karlstad ska vara bättre än på andra platser. Vi ska utgå från vad människor behöver för att kunna ha ett bra liv när vi planerar vår verksamhet. Vem du än är – i alla livets skeenden – så ska Karlstads kommun jobba för att du har det bättre här. Välkommen att besöka utställningen om vår nya vision!

Nära till möjligheter - Karlstad utanför staden

4 - 31 oktober 2021

Du ska kunna bo och verka var du vill. Hela Karlstads kommun ska växa och leva. Utanför staden och i våra mindre tätorter är allt nära. Möjligheter, entreprenörskap, kompetens, utbildning, äventyr, kreativitet, natur och gemenskap. Här får du träffa några Karlstadsbor som berättar om sina möjligheter utanför staden.

Var dig själv så länge du kan - med hjälp av smarta lösningar

30 augusti-3 oktober 2021

I utställningen om välfärdsteknik berättar Karlstadsbor om hur smarta produkter har hjälpt dem i deras dagliga liv. Som besökare i rummet får du också själv prova några smarta lösningar för en enklare och mer självständig vardag. Varför inte bekanta dig med en automatisk rullgardin eller produkter som styrs med hjälp av en fjärrkontroll eller din röst?

Karlstad 2050- förslag till ny översiktsplan

7 juni-29 augusti 2021

Nu finns ett förslag till en ny översiktsplan, hur Karlstad ska utvecklas fram till år 2050. Översiktsplanen vägleder kommunen i all detaljplanering som i sin tur ligger till grund för exempelvis beslut om bygglov. Vi har sammanfattat översiktsplanen - inriktningen för framtidens Karlstad - i åtta punkter. De prioriterade områdena i utvecklingen mot Karlstad 2050.

Kartor - förr och nu

2-30 november 2020

Hur såg Karlstad ut på 1700-talet, vad är en donationsjord och fanns det verkligen reklam i början av 1900-talet redan? Dessa och många andra frågor får du svar på i den här utställningen där vi visar upp både gamla och nya kartor.

Sidan uppdaterad: 2024-01-30

Hittade du det du sökte på sidan?