Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Studenter som springer ut

Tre skolor i en

Vi erbjuder flera gemensamma kurser så att elever från våra olika skolor kan läsa tillsammans. När du väljer någon av våra gymnasieskolor får du alltså inte bara en utan, på sätt och vis, tre skolor!

Kom och hälsa på!

Är du nyfiken på hur det är att plugga hos oss? Besök oss på öppet hus och informationskvällar! Vill du besöka ett särskilt program kan du boka prova på-dag hos oss.

Öppet hus

Lördag 19 oktober 2024 kl. 10.00-14.00

Informationskvällar

Tisdag 19 november 2024 kl. 17.00-19.00

Torsdag 16 januari 2025 kl. 17.00-19.00

Tisdag 15 april 2025 kl. 17.00-19.00

Prova på-dag

Vill du testa hur en vanlig skoldag är på våra skolor? Du kan boka en sådan dag genom att prata med din studie- och yrkesvägledare eller höra av dig till oss på skolorna så hjälper vi dig vidare.

nobelgymnasiet@karlstad.se

sundsta-alvkullegymnasiet@karlstad.se

tingvallagymnasiet@karlstad.se

Elever i en soffa

Stories by

Är du nyfiken på hur dagarna kan se ut på våra gymnasieskolor?

I Stories by visar några av våra elever upp sin bild av skolan. Häng med kompisgängen när de vloggar om livet på våra gymnasieskolor.

Boka tid hos våra elever

Varför inte boka bord på Tingvallagymnasiets Restaurang Saluhallen? Eller beställa tårtor, smörgåsar och annat gott av våra elever i Saluhallen Källaren mat och café?

Planerar du ett evenemang eller en konferens? Då kan du boka Sundsta-Älvkullegymnasiets aula och beställa fika i Kafé Bönan.

Välkommen till oss!

Gå med i elevkåren eller elevrådet

På Karlstads gymnasieskolor finns ett elevråd och två elevkårer. Deras uppgift är att representera dig som elev och göra gymnasietiden så givande och rolig som möjligt.

Goda vanor med fokus på god hjärnhälsa och lärande

De kommunala gymnasieskolorna i Karlstad arbetar sedan hösten 2019 med goda vanor.

Det är ett förebyggande arbete som innebär att skolan hjälper eleverna med att bli medvetna om olika friskfaktorer i vardagen och ge verktyg för att kunna göra positiva val, nå goda studieresultat och öka möjligheten till inflytande över sitt liv.

Elevhälsa och stöd

Elevhälsan jobbar för att göra skolan tillgänglig för alla och för att alla elever ska må bra och utvecklas så att de kan uppnå både sina egna och utbildningens mål.

Bok om närodlad mat

Vällagad mat varje dag

Gymnasieskolornas restauranger serverar tre olika maträtter varje dag. Det finns alltid en dagens rätt, dagens pastarätt och dagens vegetariska rätt.

Vi hämtar inspiration från trender och eleverna själva för att variera rätterna på matsedeln. Vi lagar nästan all mat från grunden och använder så mycket ekologiska och närproducerade produkter som möjligt.

Elever mekar med en bil

College-certifierade utbildningar

Certifieringen innebär bland annat att vi samarbetar med det lokala näringslivet och att det finns bra lokaler och utrustning.

Diplomering i spanska - DELE

Sundsta-Älvkullegymnasiet är ett av åtta gymnasieskolor i Sverige som är certifierat att utfärda diplom i spanska som främmande språk.

Diplomen i spanska DELE (Diplomas de Español como Lengua Extranjera) är officiella språkcertifikat som är framtagna av spanska staten. De är internationellt gångbara och intygar en bestämd kunskaps- och kompetensnivå i spanska.

Populära länkar

Kontakta oss