Europa Direkt Karlstad

Europa Direkt Karlstad är din länk till Europa. Vi hjälper dig med information om EU och svarar på frågor. Vi arrangerar också föreläsningar och andra event.

Kontakta Europa Direkt

Öppettider: vardagar klockan 08.00–16.30

E-post: europadirekt@karlstad.se

Telefon: 054-540 00 00, tonval 4.

Besök: Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26.

Om Europa Direkt Karlstad

Har du frågor om EU? Välkommen till oss på Europa Direkt. Vi finns i Bibliotekshuset tillsammans med Kontaktcenter. Europa Direkt-kontoret sprider information om EU. Det ska bidra till engagemang kring EU på lokal och regional nivå.

Se gärna en kort film om vad vi kan hjälpa dig med:

 

Vi på Europa Direkt kan:

  • hjälpa dig med information kring EU, samt att beställa broschyrer och annat informationsmaterial.
  • arrangera föreläsningar, konferenser och seminarier med anknytning till EU-frågor.
  • besöka din skola, förening eller organisation och föreläsa om EU.
  • hjälpa dig i kontakter med EU:s olika institutioner.

Europa Direkt för lärare och skolpersonal

Ta del av våra skolbesök och utforska resurser för lärare och ungdomsledare som strävar efter att integrera EU i sin undervisning.

Dina rättigheter som konsument i Europa

Vi på Europa Direkt vill hjälpa dig att göra rätt när du handlar på nätet och bokar resor och boende inom EU. Vi har därför gjort en film tillsammans med ECC Sverige (en del av Konsumentverket). Ingen vill få en misslyckad resa eller en felaktig vara. Det kan ju bli både dyrt och tråkigt.

Se filmen så kan du lättare slippa obehagliga överraskningar. Om det ändå blir fel får du veta hur du ska göra. Vi hjälper dig att bli en mer medveten konsument.

Film: Lurad - eller hade du bara otur?

Film: Panelsamtal om konsumenträttigheter vid resor

I detta panelsamtal får du reda på dina rättigheter som konsument när du reser utomlands och inom EU. Vad ska du göra om något skulle hända under resan?

Om Europa Direkt

Europa Direkt är ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen, tillsammans med lokala och regionala aktörer. Syftet är att sprida information och kunskap till allmänheten om Europeiska unionen, medborgarnas rättigheter, lagstiftning, politik och bidrag. Det finns 14 kontor i Sverige och närmare 450 kontor totalt i hela EU.

Taggar för sidan

Internationellt arbete

Sidan uppdaterad: 2024-06-14

21 Juli 2024