Företagsservice

Som företagare kan du enkelt komma i kontakt med kommunen genom Företagsservice. Du kan få hjälp med dina ärenden och svar på frågor.

Boka möte med Företagsservice och de kommunkontakter du behöver

Som företagare kan du möta krav kring bygglov, miljö, hälsa och många andra områden. Genom att boka ett möte med oss får du samlad hjälp. Är det en fråga som kräver samordning av flera verksamheter så sköter Företagsservice det och ser till att de handläggare som behövs för ärendet är med på mötet.

Bokning av möte görs via Karlstads kommuns Kontaktcenter eller via vår e-tjänst. De ställer de rätta frågorna och ser till att Företagsservice får den informationen de behöver.

Fler sätt att få hjälp

Vill du ansöka om tillfälligt serveringstillstånd, söka bygglov eller veta vilka upphandlingar som pågår i Karlstads kommun? Det finns flera e-tjänster som kan förenkla för dig som företagare.

Har du frågor eller behöver hjälp med e-tjänsten?

Hör av dig till oss på Kontaktcenter så hjälper vi dig eller hänvisar dig rätt.
Ring, mejla eller besök oss i Bibliotekshuset.

Du som företagare kanske upplever att det är svårt att veta var i kommunen du ska vända dig i en specifik fråga. Företagsservice hjälper dig med det. Via den här e-tjänsten kan du enkelt skicka in dina funderingar eller generella frågor och få svar.

På webbplatsen Verksamt.se kan du svara på några enkla frågor och skapa en checklista anpassad för dig. Verksamt.se är en myndighetsgemensam webbplats som samlar information och e-tjänster för den som driver eller ska starta företag.

Checklistan ger dig en överblick över:

  • vilka tillstånd du behöver söka
  • vilka uppgifter du ska lämna till din kommun och olika myndigheter
  • i vilken ordning du ska göra allting.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

22 Juli 2024