Dagverksamhet

Vi erbjuder dagverksamhet för olika målgrupper och vi har flera olika verksamheter. Dagverksamhet ger dig social gemenskap och stimulans i vardagen. Du kan ansöka på egen hand eller med hjälp av anhörig.

Ansök om dagverksamhet

Har du frågor eller behöver hjälp med e-tjänsten?

Hör av dig till oss på Kontaktcenter så hjälper vi dig eller hänvisar dig rätt.
Ring, mejla eller besök oss i Bibliotekshuset.

Du kan också göra en ansökan med hjälp av:

 • sjuksköterska
 • arbetsterapeut
 • fysioterapeut
 • biståndsbedömare
 • anhörigkonsulent

Dagverksamheten är öppen måndag till fredag klockan 09.00-15.00, om du får en plats på dagverksamhet erbjuds du att delta en eller två gånger i veckan.

En dag på dagverksamhet

En dag varierar utifrån dina egna önskemål och intressen. Vi anpassar innehållet i våra olika grupper och det går också att anpassa tiden. Genomgående är att du ska få möjlighet att använda dina egna resurser så långt det är möjligt. Vi fikar och äter tillsammans under träffarna. Exempel på aktiviteter:

 • Läsa dagens tidning
 • Ta en promenad
 • Lösa korsord, lyssna på musik och spela olika spel
 • Musikunderhållning och allsång
 • Baka eller laga lunch
 • Gymnastik och sittdans i vår gymnastiksal

Dagverksamhet

Typ av insats

Kostnad

Matkostnad heldag

117 kronor/gång

Matkostnad halvdag

36 kronor/gång

Debiteras på separat faktura

Resor till och från dagverksamhet

För att kunna delta på dagverksamhet behöver du ha färdtjänst. Vi ansvarar för att beställa och samordna transporterna. Du betalar gällande färdtjänstavgift för dina resor.

Vid förhinder

Om du inte kan komma, ring den dagverksamhet som du tillhör och meddela så att vi hinner avboka mat och eventuellt färdtjänst.

Kontakt och information

Dagträffen Jollen ligger på Resurscentrum i Viken och är för dig som har en demenssjukdom. På Jollen kan man gå en eller två dagar i veckan och vilken grupp du erbjuds beror på vilka resurser och intressen du har.

Adress: Rosenbadsgatan 2
Telefon: 054-540 65 02

Dagträffen Lugnet ligger på Våxnäs och är för dig som har en demenssjukdom. På Lugnet kan man gå en eller två dagar i veckan och vilken grupp du erbjuds beror på vilka resurser och intressen du har.

Adress: Ventilgatan 14
Telefon: 054-540 60 59

Dagträffen Lyckan ligger på Rud och är för dig som har en demenssjukdom. På Lyckan kan man gå en eller två dagar i veckan och vilken grupp du erbjuds beror på vilka resurser och intressen du har.

Adress: Rudsgårdsvägen 4
Telefon: 054-540 59 02

Dagträffen Längtan ligger i Skåre och är för dig som har en demenssjukdom. På Längtan kan man gå en eller två dagar i veckan och vilken grupp du erbjuds beror på vilka resurser och intressen du har.

Adress: Gamla Skårevägen 50
Telefon: 054-540 59 18

Dagträffen Sjösala ligger på Hagaborg och är för dig som har en demenssjukdom. På Sjösala kan man gå en eller två dagar i veckan och vilken grupp du erbjuds beror på vilka resurser och intressen du har.

Adress: Hagaborgsgatan 13
Telefon: 054-540 57 19

Dagträffen Skeppet ligger på Resurscentrum i Viken och är för dig som har en demenssjukdom. På Skeppet kan man gå en eller två dagar i veckan och vilken grupp du erbjuds beror på vilka resurser och intressen du har.

Adress: Rosenbadsgatan 2
Telefon: 054-540 59 03

Dagträffen Utsikten är en verksamhet för dig som är långvarigt sjuk. Hos oss kan du komma för att delta i olika aktiviteter och tillbringa dagen tillsammans med andra personer som är i en liknande situation.

Adress: Rosenbadsgatan 2
Telefon: 054-540 58 27

Den här dagverksamheten bedrivs i Älvenäs bygdegårds lokaler och är för dig som har en demenssjukdom. Du kan vara med en eller två dagar i veckan.

Adress: Älvgatan 1
Telefon: 054-540 58 36

Taggar för sidan

Äldre

Sidan uppdaterad: 2024-04-10

25 Maj 2024