Cykelturer i Karlstad

I Karlstad finns ett antal cykelturer som bjuder på varierande natur och kulturhistoriska sevärdheter. Alla cykelturer startar från Stora torget och har olika längd.

Här kan du välja mellan flera olika cykelturer. Varje tur har en broschyr med karta som du kan ladda ner och skriva ut.

Cykelturer med karta

Cykelturen runt sjön Alstern bjuder på ett varierat landskap som både har många kulturhistoriska sevärdheter och en vacker natur. I Alsterdalen föddes Gustaf Fröding och här fann han inspiration till många av sina dikter.

Från Stora torget och tillbaka är den här turen cirka 32 kilometer lång. Utgår du istället från Alsters Herrgård blir turen cirka 25 kilometer lång.

Det här är en cykeltur med mycket vattenkontakt. Turen tar dig förbi våtmarkerna vid Mariebergs strandängar, korsar flera av älvarmarna och tar dig ut till en av Vänerstrandens orörda klippuddar.

Du cyklar även på gemytliga grusvägar genom Dingelsundets småskaliga odlingslandskap. Här och var finns fina möjligheter att rasta intill någon strand och kanske prova fiskelyckan.

Från Stora torget är turen ungefär 15 kilometer lång.

Den här cykelturen passerar parker, strandpromenader och närströvområden. Turens mål är strandområden som är tillgängliga för den som går och cyklar. Här och var finns fina möjligheter att stanna och rasta och kanske prova fiskelyckan.

Från Stora torget är denna tur cirka 14 kilometer lång.

 

Det gamla militära övningsområdet är idag tillgängligt för allmänheten och är en stor tillgång som friluftsområde. Här finns en omväxlande natur med hällmarksskogar, djupa granskogar, lummiga lövskogar, åkrar och vackra naturbetesmarker. Här finns många fina gläntor med knotiga tallar och solvarma hällar som passar utmärkt för en liten picknick.

Från Stora torget är denna cykeltur cirka 15 kilometer lång.

Broschyrer finns på Kontaktcenter

Broschyrerna om dessa fyra cykelturer finns även att hämta på hos Kontaktcenter i Bibliotekshuset.

Taggar för sidan

Cykel

Sidan uppdaterad: 2024-07-11

20 Juli 2024