Två skäggdoppingar i vatten

Djupdalens fågeltorn

Från fågeltornet kan du ta del av det rika fågellivet i våtmarken vid Djupdalen. Här har både vanliga arter och en del för Karlstadstrakten mer ovanliga fåglar kunnat beskådas. Det finns ingen vandringsled.

Ledens längd

Längd: Det finns ingen orangemarkerad led

Karta

Fakta om området

Längs leden

Fågeltorn

Informationstavlor längs leden

Svårighetsgrad

Medel

Ta dig dit

Parkering

Intresserad av

För fågelskådaren

Anlagd våtmark

På Djupdalens avfallsanläggning förvarar och återvinner Karlstads Energi olika typer av avfall och en anlagd våtmark renar vattnet från avfallsanläggningen.

Ett rikt fågelliv

Vid våtmarkens reningsdammar finns ett rikt fågelliv och här har både vanliga arter och en del för Karlstadstrakten mer ovanliga fåglar kunnat beskådas. Några av de fåglar du kan se här föredrar mindre sjöar med riklig vegetation och häckar här vid Djupdalen. Andra fåglar är tillfälliga besökare eller har sina jaktmarker kring dammarna. Exempel på fåglar som har setts vid Djupdalens reningsdammar är knipa, sothöna, rörhöna, enkelbeckasin, svarthakedopping, smådopping, skedand, årta och brun kärrhök.

Fågeltorn

För att underlätta för fågelintresserade besökare finns ett fågeltorn sedan 2009 vid dammarna. Fågeltornet hittar du intill vägen mot Djupdalens avfallsanläggning. Det finns ingen orangemarkerad vandringsled.

Det finns ingen anvisad parkering.

Du kanske också är intresserad av

Utsikt över gröna fält med regntunga moln längre bort

Hovlanda

På Arnön söder om Väse ligger Hovlanda, ett fågelrikt område som är välbesökt av fågelskådare och andra naturintresserade.

Vandringsleder

Solnedgång Jäverön

Jäveröns vandringsleder

Jäverön strax öster om Karlstad är en ö i Vänern. Här finns iordningställda vandringsleder som går genom ett mycket vackert levande kulturlandskap där du kan njuta av tystheten.

Vandringsleder

Sjön Panken

Panken

Strax väster om Väse kyrka ligger sjön Panken. Det är en grund och näringsrik slättsjö omgiven av strandängar. Panken omges av spännande kulturmiljö och vacker natur, och från fågeltornet kan man se många olika fågelarter.

Vandringsleder

Taggar för sidan

Vandringsleder

Sidan uppdaterad: 2024-06-14

18 Juli 2024