Kunskap och statistik

Besöksnäringen är en komplex verksamhet som förgrenar sig över flera olika branscher. Omvärldens ständiga förändringar ställer höga krav på samarbete och nytänkande. Hitta praktiska tips för din verksamhetsutveckling och få förståelse för hur Karlstadsregionen jobbar.

{"X":0.25,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}

Karlstads turismstrategiska plan

Karlstadsregionens fem kommuner (Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil) har tillsammans tagit fram en turismstrategisk plan Pdf, 9 MB, öppnas i nytt fönster.. Den gemensamma visionen är att Karlstadsregionen ska vara Sveriges mest gästvänliga region och resans mål året om. Planen antogs politiskt i samtliga kommuner 2017 och är ett levande dokument som uppdateras årligen.

Hållbar destinationsutveckling

Karlstads kommun vill vara en destination som håller över en längre tid. För att lyckas med detta behöver vi jobba tillsammans både inom kommunen och med besöksnäringen. Läs mer om hur Karlstads kommun jobbar för att vara en hållbar destination Pdf, 9.2 MB, öppnas i nytt fönster..

Visit Karlstads rapporter för 2022

Här kan du läsa våra rapporter från våra olika ansvarsområden om vad vi fokuserade på under 2022, samt utmaningar och prioriteringar under 2023.

Privatresenärer Pdf, 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Gästundersökningar och besökare Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Möten Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.

Båtbuss Pdf, 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Evenemang Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster.

Årlig statistik

På Tillväxtverket kan du ta del av statistik om turism och besöksnäring Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Exempelvis boende och inkvartering, inkommande besökare, ekonomi samt internationell statistik.

Visit Värmlands verktygslådor

Visit Värmland Corporate har flera olika verktygslådor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dig som tar emot och får gäster att trivas. Marknadsplaner, inspiration för innovation och ekonomiska stödmöjligheter är bara några exempel.

Taggar för sidan

Turism

Sidan uppdaterad: 2023-05-23

5 Oktober 2023