Studera

Kommunal vuxenutbildning är till för vuxna som saknar utbildning från grund- eller gymnasieskolan. Här kan du komplettera din tidigare utbildning eller välja att påbörja en ny utbildningsinriktning.

Vem får studera?

Du får studera vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Är du yngre får du studera på vuxenutbildningen förutsatt att du har gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasieskolan. På sfi kan du läsa från och med 16 år.

Olika utbildningsformer

Som vuxen kan du läsa en yrkesutbildning, en lärlingsutbildning eller en kombinationsutbildning. För dig som har inlärningssvårigheter som beror på intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada finns komvux som anpassad utbildning.

Ansök till utbildning

Inom Värmland kan du ansöka till yrkesinriktade utbildningar hos de olika kommunerna.

Yrkesinriktade utbildningar i Värmland

Du som bor i Värmland kan söka en yrkesinriktad utbildning i valfri värmländsk kommun. Det innebär att du kan välja bland alla de yrkesinriktade utbildningar som erbjuds i Värmland, oavsett var i länet du bor.

Planera dina studier

Alla som går en kommunal vuxenutbildning ska ha en individuell studieplan. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare kan du göra en studieplan för dina studier. Läs mer om hur du kan få stöd i din planering av dina studier.

Taggar för sidan

Komvux
Vuxenutbildning
Vuxenutbildningen i Värmland

Sidan uppdaterad: 2024-02-13

18 April 2024