Elever som spelar amerikansk fotboll

Idrottsgymnasiet

Vårt idrottsgymnasium är för dig som vill satsa på just din idrott. Hos oss kan du kombinera gymnasiestudier med en förstklassig idrottsutbildning.

Elever spelar golf på idrottsgymnasiet

Nationell idrottsutbildning (NIU)

Vi erbjuder nationella idrottsutbildningar i amerikansk fotboll, fotboll och golf.

Våra idrottsutbildningar ger dig goda förutsättningar att utvecklas inom din idrott – både som individ, spelare och idrottare. Hos oss förbättrar du dina färdigheter som idrottsutövare och får kunskap i teknik, strategi, psykologi och ledarskap. Du lär dig också att planera och utvärdera din träning och utvecklar en livsstil som är till nytta för din fortsatta idrottskarriär.

Alla våra nationella idrottsutbildningar är godkända av Skolverket och berörda specialidrottsförbund. Som elev hos oss tränar du tre dagar i veckan på träningsarenor som håller mycket hög klass. Du läser också 400 poäng i ämnet specialidrott.

Elever från riksfriidrottsgymnasiet pratar med varandra i en sporthall

Riksfriidrottsgymnasium (RIG)

Riksfriidrottsgymnasiet är Sveriges första och ledande friidrottsgymnasium.

Sedan starten 1973 har våra elever deltagit i olika friidrottslandslag, seniorlandslag, internationella seniormästerskap och olympiska spelen. Vi har tillgång till några av Sveriges mest välmeriterade tränare och instruktörer med kunskaper och erfarenheter från både landslag och internationella mästerskap.

Till Riksfriidrottsgymnasiet kan du söka oavsett var i Sverige du bor. Riksfriidrottsgymnasiet är godkänt av Skolverket, Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet.

Elev kör mountainbike i en skog

Idrottsfördjupning (LIU)

Idrottsfördjupning (LIU) ger dig möjlighet att satsa på just din idrott.

Lagidrotter, individuella idrotter eller parasport – oavsett idrott kan du få en högkvalitativ idrottsutbildning. Här får du lära dig mer om både hur du tränar och hur du förbereder dig för att prestera. Utbildningen är en mötesplats för många olika idrotter. Möjligheten att utbyta erfarenheter med andra idrottare är en tillgång i din egen utveckling.

Du läser idrottskurser två lektioner i veckan under dina tre gymnasieår.

Kombinera din idrottsutbildning med ett gymnasieprogram

Har du frågor?

Fler utbildningar

Taggar för sidan

Gymnasieskola

Sidan uppdaterad: 2024-06-14

19 Juni 2024