Förskola Gruvlyckan

Gruvlyckans förskola

Gruvlyckans förskola har en stor härlig gård med möjligheter till lek och rörelse. I närheten finns skogen, 4H-gården, biblioteket och parkleken på Våxnäs.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Gruvlyckan

På Gruvlyckans förskola finns sex avdelningar. Vi har en stor och härlig utemiljö som inspirerar till mycket rörelse och lek.

Så arbetar vi

Vårt pedagogiska arbete inspireras av lekpedagogikens fyra hörnstenar och vi sätter språket i fokus. Det innebär att leken är ett viktigt inslag i vår verksamhet. Vi stimulerar barnens lek och fantasi genom olika teman och gestaltningar av olika sagofigurer. I leken skapas en gemenskap där var och en kan vara med på sina villkor och delta utifrån sina förutsättningar. Genom lek och kommunikation med andra utvecklas och stimuleras också barnens språkutveckling.

Vi vill att våra barn ska vilja, våga och kunna delta i samhället både under tiden de finns hos oss och när de går vidare i livet. För oss är det väldigt viktigt att varje barn ska känna stolthet över sig själva och sin bakgrund. Vi utgår från barnens olika kulturer och skapar en kreativ pedagogisk atmosfär. Vi värnar om gott bemötande och vill att alla ska känna sig välkomna.

Bilder

Gruvlyckans förskola gården
Gruvlyckans förskola växthus
Gruvlyckans förskola lekplats
Gruvlyckans förskola gunga
Gruvlyckans förskola insektshotell
Gruvlyckans förskola skjul

För vårdnadshavare

Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Som förälder är du alltid välkommen att ta del av vår verksamhet. Det är tillsammans med dig vi kan skapa de bästa förutsättningarna för ditt barns utveckling. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att vi får besked direkt på morgonen för vår planering.

Hör av dig igen när ditt barn har tillfrisknat och berätta när barnet kommer tillbaka till förskolan.

Kontaktuppgifter och karta

Besöksadress

Gruvlyckevägen 8
653 43 Karlstad

Rektor

Camilla Wibert

Grundanställning chef

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Lyckan

054 - 540 30 07

Guldgruvan

054 - 540 30 06

Stålverket

054 - 540 30 09

Silvergruvan

054 - 540 30 12

Järnverket

054 - 540 30 08

Diamanten

054 - 540 18 22

Taggar för sidan

Förskola

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

18 Juni 2024