Hultsbergsskolan huvudbyggnaden

Hultsbergsskolan

Hultsbergsskolan är en skola med cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs 9. På skolan finns också en anpassad grundskola. Skolan ligger i ett villaområde mitt emellan Henstad och Hultsberg, med närhet till skog och andra grönområden.

Fakta

Typ av Service

Grundskola

Anpassad grundskola

Organisationsform

Kommunal

Årskurser

F-3

4-6

7-9

Områden

Hultsberg/Henstad

På Hultsbergsskolan arbetar vi utifrån ett F–9 perspektiv där även anpassad grundskolan ingår. Tillgänglig lärmiljö står i fokus på skolan, där vi skapar en skol- och undervisningsmiljö med eleverna är i centrum. Vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande utifrån ett relationellt förhållningssätt.

På vår skola är personalen uppdelade i olika arbetslag. Vårt högstadium är ett av Karlstads minsta, vilket ger goda förutsättningar för att alla elever blir uppmärksammade varje dag och får uppleva god studiero.

Askedala, anpassad grundskola

På Hultsbergsskolan arbetar vi utifrån ett F–9 perspektiv där även anpassad grundskolan ingår. Tillgänglig lärmiljö står i fokus. Vi skapar en skol- och undervisningsmiljö där eleverna är i centrum. Vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande utifrån ett relationellt förhållningssätt.

Vår värdegrund

Skolans vision är: "En skola att längta till" Vi vill bygga upp en förtroendefull relation med alla. Vi ser varje möte och dialog som en förutsättning för ett aktivt lärande.

Fritidshem

Det finns tre fritidshem för elever från förskoleklass till årskurs 6, Mårbacka, Skrolyckan och Solberga.

Bilder

Hultsbergsskolan entre
Hultsbergsskolan basketplan
Hultsbergsskolan klätterställning
Hultsbergsskolan gården

Taggar för sidan

Grundskola

Sidan uppdaterad: 2024-02-19

28 Februari 2024