Stodeneskolan byggnaden

Stodeneskolan

Stodeneskolan har cirka 360 elever, från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i Stodenes villaområde nära Stodenesjön och ett flertal grönområden och andra ytor som ger goda möjligheter till varierade uteaktiviteter.

Fakta

Typ av Service

Grundskola

Organisationsform

Kommunal

Årskurser

F-3

4-6

Områden

Stodene

På vår skola utgår vi ifrån barnets nyfikenhet, förutsättningar och behov. I undervisningen tillåter vi våra elever att samarbeta, ta risker, vara kreativa och nyskapande. Vi är en skola där modern teknik stöder ett lärande som tar sikte på framtidens entreprenörskap.

Vi tycker att det är roligt och intressant att arbeta med internationella frågor. Vi har ett samarbete med föreningen ZASP och genom dem stödjer vi barns skolgång i Zambia. Vi ingår även i EU-finansierade projekt för att få möjlighet att kommunicera med barn och lärare på skolor runt om i Europa. I vårt kök lagas den mesta maten från grunden och ofta serverar vi två rätter att välja mellan.

Vår värdegrund

På Stodeneskolan arbetar vi dagligen med att skapa förutsättningar för maximalt lärande hos våra elever. Vi sätter mycket stort värde i att bygga förtroendefulla relationer med elever och föräldrar för att varje enskild elev ska kunna ges möjlighet att utvecklas till sin fulla potential såväl kunskapsmässigt som socialt. Vi är angelägna om att arbeta tillsammans och att låta våra olika yrkesprofessioner inom skolan berika varandra utifrån skolans värdegrund och ledord: "Det är viktigt för mig att det går bra för dig!"

Fritidshem

Våra fem fritidshem går cirka 220 barn. De heter Kärne, Stenhaga, Sydpolen Blå, Sydpolen Grön och Kompassen och är integrerade i grundskolan. Det innebär att eleverna har fritids i samma lokaler som de har undervisning i och med samma personal.

Bilder

Stodeneskolan skolgård
Stodeneskolan klätterställning
Lekplats med gungor utanför Stodeneskolans röda byggnad

Taggar för sidan

Grundskola

Sidan uppdaterad: 2024-02-14

23 April 2024