Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Köksbiträde

Här kan du läsa om utbildningen köksbiträde. Att jobba i ett kök passar dig som gillar matlagning och service.

Längd
35 veckor

Poäng
Totalt 700

Studieform
Klassrum

Omfattning
Heltidsstudier

Om utbildningen

Det här är utbildningen för dig som har en kreativ sida och vill arbeta med händerna i ett högt tempo. Kraven på utbildad personal inom restaurangbranschen ökar hela tiden och därför är det viktigt med en kvalitetsutbildning. Mat är något som berör alla och det är en uppfyllande känsla att kunna ge människor en riktig måltidsupplevelse.

Under utbildningen studerar du yrkeskurser och sfi eller svenska som andraspråk. Utbildningen består av praktiska lektioner, teoripass och självstudier.

Utbildningsform

Det här är en kombinationsutbildning. En kombinationsutbildning är till för dig som vill lära dig svenska och ett yrke samtidigt. Du studerar både i skolan och på en arbetsplats. I skolan har du en språklärare som lär dig svenska och en yrkeslärare som lär dig yrket. På arbetsplatsen har du en handledare som visar dig hur arbetet går till.

Efter utbildning

Efter utbildningen kan du arbeta som köksbiträde av olika slag med inriktning mot storkök, skolkök, restauranger eller livsmedelsbranschen.

Förkunskaper

  • Kunskaper i svenska motsvarande sfi-kurs C.

Ansökan

Just nu finns ingen planerad start för utbildningen. När utbildningen planeras att starta kommer information om ansökan att finnas här.

Kurser i utbildningen

Kurs

Poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
Hygien100
Livsmedels- och näringskunskap 1100
Matlagning 1
100
Orienteringskurs200
Service och bemötande 1
100

Totalt

700

Sidan uppdaterad: 2024-05-10

Hittade du det du sökte på sidan?