Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Elev mixar drinkar bakom en bardisk.

Bostad i Karlstad

Det är enkelt att få studentbostad i Karlstad. De flesta studenter får bostad inom tre månader!

I Karlstad är det inte svårt att få en studentbostad. Det har byggts mycket nytt under de senaste åren, och det är planerat för ännu fler studentbostäder kommande åren.

Som student i Karlstad har du möjlighet att välja mellan flera olika typer studentbostäder, allt från egen lägenhet till studentrum i korridor. De flesta studentbostäderna ligger i stadsdelen Kronoparken och där är avståndet nära till campusområdet med cykel- och gångavstånd till universitetet.

Hyresvärdar och bostadsbolag

Nedan finner du länkar till våra hyresvärdar som förmedlar studentbostäder.

Tänk på att hyresvärdar har olika villkor för dig som student, exempelvis om hyresvärden har hyresfria månader eller om el och bredband ingår i hyran eller inte. Gå gärna in och se vad som passar dig och dina behov!

Karlstads Bostad AB

Karlstads Bostads AB (KBAB) är det bostadsbolag som ansvarar för kommunens bostäder. Har du frågor är du välkommen att ringa 054-540 76 00 eller skicka ett mejl till kbab.uthyrning@karlstad.se. Du hittar även mer information på kbab.se/student Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler hyresvärdar och bostadsbolag

Här hittar du flera hyresvärdar med studentbostäder samlade. Länk till annan webbplats.

Här finns en lista med bostadsbolag och fastighetsägare i Karlstad.

Vandrarhem och hotell

För dig som studerar på distans eller behöver bo några nätter innan du får tillgång till ditt eget boende så rekommenderar vi att du bokar några nätter på vandrarhem eller hotell.

Se utbudet av hotell och vandrarhem på visitkarlstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adressändring och folkbokföring

Den viktigaste anledningen att göra en adressändring är att du enligt lag ska vara folkbokförd där du bor. Du ska ha fyllt 18 år, vara nyinflyttad till Karlstads kommun och tänker bo här i sex månader eller mer. Det är de juridiska skälen. Men det finns fler anledningar som gör att det är viktigt att folkbokföra sig där man bor, till exempel för att få din pos till rätt adress eller om du ska ansöka om bostadsbidrag.

Så här gör du

Du anmäler flyttningen till Skatteverket Länk till annan webbplats.. Vill du dessutom ha eftersändning av din post gör du det enklast genom att anmäla din flytt till Svensk adressändring genom att ringa
020-97 98 99 eller via webben Länk till annan webbplats..

Sidan publicerad: 2023-05-11

Sidan uppdaterad: 2023-05-24

Hittade du rätt information på sidan?