Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Tjej med mikrofon i handen står vid älvkanten med studenter i bakgrunden.

Din plats att skina

Studentlivet i Karlstad erbjuder mer plats för studier, arbete, familjeliv, fritidsaktiviteter och nöjen. Välkommen till din plats att skina!

Karlstads universitet är ungt och modernt och vi rankas som en av Sveriges bästa universitetsstäder - och även som en av Sveriges mysigaste studentstäder enligt studenterna själva!

Här läser var tionde invånare vid universitetet och det märks. På kort tid har Karlstad förvandlats till en utpräglad studentstad med ett stort utbud av kultur, nöje, sport och massor av möjligheter till en spännande fritid.

Massor av folk i centrala Karlstad kollar på flottrace i Klarälven.
Flottracet på Klarälven i centrala Karlstad är en årlig studenttradition.

Här har du cykelavstånd till det mesta samtidigt som du har den större stadens puls! Dessutom erbjuder Karlstad tryggt studentboende, stora möjligheter till både utbildning på avancerad akademisk nivå och heltidsjobb i staden efter studierna.

Hela Karlstadsregionen är en solig plats att växa, utvecklas och lyckas på - välkommen att ta din plats i solen!

Ge dig själv plats att skina

Karlstads kommun har ett gott samarbete med universitetet och studentkåren, det är viktigt för oss att du som student trivs och får en så bra studenttid i Karlstad som möjligt.

Tillsammans jobbar kommunen, universitetet och studentkåren för att alla nya studenter ska få ett tryggt välkomnande till staden, och att de åren du valt att spendera här ska bli de bästa tänkbara. Så pass bra att vi tillsammans jobbar aktivt för attdu helst ska stanna kvar här efter sina studier.

Karlstad är din plats att skina, både på universitetet, i staden, på fritiden och efter dina studier när du är ute i arbetslivet. Vi jobbar nära både det lokala föreningslivet och kommunens arbetsgivare för att studenter i staden ska kunna fylla sin fritid både med extra jobb, och med idrott och kultur.

Bra kommunikationer

Enligt Studentum som varje år utser Sveriges bästa studentstäder är en av Karlstads främsta tillgångar kommunikationer, enligt blivande studenter det allra viktigaste för en bra studentstad! Det finns ingen annan stad där invånarna är lika nöjda med kollektivtrafiken som i Karlstad, och som student får du rabatt på både enkelresor och periodbiljett.

Med andra ord kommer du enkelt kunna ta dig runt i staden. Karlstad är också en perfekt cykelstad och ligger alltid i toppskiktet när de cykelvänligaste kommunerna utses.

Sidan publicerad: 2023-05-11

Hittade du rätt information på sidan?