Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Tjej med mikrofon i handen står vid älvkanten med studenter i bakgrunden.

Kul att du kikar in, välkommen till din plats att skina

Studentlivet i Karlstad erbjuder mer plats för studier, arbete, familjeliv, fritidsaktiviteter och nöjen. Ta en titt vad studenterna tycker om staden!

En lördag som student

Här läser var tionde invånare vid universitetet och det märks. På kort tid har Karlstad förvandlats till en utpräglad studentstad med ett stort utbud av kultur, nöje, sport och massor av möjligheter till en spännande fritid.

Börjar med sovmorgon, sedan promenad längs älven och sist utekväll på någon krog, finns en miljard ju!

Här är utekvällar, restauranger/fik och häng vid vattnet några saker som är populära bland studenterna, men det finns självklart mer att upptäcka.

Människor på uteservering

Guide

Topp 5 att göra i Karlstad en lördag

  1. Utekväll och häng med vänner
  2. Fika/äta ute
  3. Gå på hockey eller annat kul
  4. Shopping i staden
  5. Vara ute i naturen - i centrum eller strax utanför
Tre personer på en brygga

Här är det lätt att få boende

Vi frågade ett gäng studenter om deras upplevelser av att skaffa boende i Karlstad, och svaren landade i att processen var snabb, enkel och smidig.

Hyresrätt, bostadsrätt, studentboende eller korridor. Det är bra att höra att majoriteten av studenterna i Karlstad tycker att det är enkelt att få boende oavsett boendetyp.

Vad tycker egentligen studenterna om Karlstad?

Händelserik, kunglig, rolig, gemenskap och hemtrevlig var några utav svaren vi fick när vi bad studenterna beskriva studentstaden Karlstad.

En lagom stad, på ett bra sätt, inte för mycket och inte för lite.

Karlstad beskrivs också som solig, trevlig och välkomnande. Hur bra låter inte det?

Människor på uteservering

"Träffade mina bästa vänner för livet här"

Karlstads universitet

Studenternas favoritplatser

Sitta på en uteservering i Inre Hamn, picknick vid Sandgrund, spela minigolf i Mariebergsskogen, hänga med studentföreningen på Gubbholmen.

Karlstad erbjuder närheten till vatten både i stadskärnan och strax utanför, vilket också verkar uppskattas. Enligt Studentum som varje år utser Sveriges bästa studentstäder är en av Karlstads främsta tillgångar kommunikationer, enligt blivande studenter det allra viktigaste för en bra studentstad!

Det finns ingen annan stad där invånarna är lika nöjda med kollektivtrafiken som i Karlstad, vilket kan vara en anledning till att studenterna trivs så bra här.

Människor på uteservering
Tre personer på en brygga

Karlstad skapar minnen

Insparken är många studenters bästa Karlstadsminne med bland annat det traditionsenliga flottracet i fokus. Valborg, Färjestads SM-guld 2022 och övriga studentfester ligger också i topp bland studenternas bästa Karlstadsminne.

Träffa nya människor, skaffa vänner för livet och till och med träffa sitt livs kärlek är minnen du bär med dig för livet, där allt började med studierna. Karlstads kommun har ett gott samarbete med universitetet och studentkåren, det är viktigt för oss att du som student trivs och får en så bra studenttid i Karlstad som möjligt.

En typisk Karlstadsbo

Solig och skön

Pratsam, öppen, rolig och tar dagen som den kommer. Det tycker studenterna om Karlstadsborna.

Ge dig ut och knyt kontakter utanför universitetet. Karlstads breda föreningsliv erbjuder möjligheter att träffa nya människor, och vem vet, kanske träffar du en typisk Karlstadsbo?

Människor på uteservering