Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Från vänster; Linnea Ymsén, Sara Poppler Carredano och Pavle Trninic.

Lär känna våra traineer Linnea, Sara och Pavle

Hur är det egentligen att starta karriären som trainee här i kommunen? Vi har träffat Linnea, Sara och Pavle som under hösten tagit sina första karriärskliv hos oss genom programmet Higher Ambition.

Linnea Ymsén, Sara Poppler Carredano och Pavle Trninic.
Från vänster; Linnea Ymsén, Sara Poppler Carredano och Pavle Trninic.

Pavle Trninic studerade till civilingenjör i industriell ekonomi och har nu axlat rollen som affärsutvecklare på Karlstads Energi. Efter att ha uppmärksammat Higher Ambition på universitetet sökte han traineetjänsten då den matchade både hans intressen och utbildning.

– Det känns väldigt kul att vara på Karlstads Energi, som en del av Karlstads kommun. I min roll ingår bland annat omvärldsspaning och dessutom är jag med och driver flera projekt framåt, vilket är jättespännande, berättar Pavle.

Sara Poppler Carredano läste stadsplanering i Karlskrona. När hon var färdigexaminerad ville hon lära sig mer om hur den övergripande samhällsbyggnadsprocessen fungerar och lockades av traineeprogrammet. Nu är hon nybliven Karlstadsbo och arbetar som utredare med fokus på social hållbarhet.

– I den här tjänsten som utredare får jag chansen att undersöka olika delar av samhällsbyggnadsprocessen och lära mig mer om det. Man får det övergripande perspektivet och se hur det funkar mellan de olika tekniska förvaltningarna, förklarar Sara.

Skolan är en spännande värld att arbeta i

Vår tredje trainee Linnea Ymsén har studerat psykologprogrammet på Karlstads Universitet. Hon gjorde sin verksamhetsförlagda utbildning på den centrala elevhälsan här i kommunen. Nu är hon tillbaka och kombinerar traineeåret med den praktiska tjänstgöring som krävs för att få psykologlegitimation.

– Jag visste redan under min VFU att jag ville tillbaka hit. Jag sökte till den centrala elevhälsan då jag tycker att det är roligt att arbeta med den preventiva sidan. Dessutom är skolan en väldigt spännande värld, då man jobbar både på individ-, grupp- och organisatorisk nivå, berättar Linnea.

Möjlighet att bygga upp en bra bas inför framtiden

Under året får Sara, Linnea och Pavle möjlighet att delta i arbetet i koncernen, samtidigt som de får utbildning i bland annat ledarskap, hållbarhet och globala trender. De är eniga om att programmet är ett bra sätt att bygga upp sitt yrkesmässiga nätverk samtidigt som de får chansen att skapa en bra bas inför framtida karriären.

– Jag vill bygga upp den kompetens och erfarenhet som krävs för att arbeta med till exempel barnrätt i samhällsbyggnad. Och jag hoppas att jag efter det här året har en liten verktygslåda och ett gediget nätverk av människor som arbetar med de här frågorna och som har strategier och arbetssätt som fungerar, berättar Sara.

Traineeprogram för att stärka kompetensen

Koncernen Karlstads kommun arbetar på olika sätt för att trygga kompetensnivån och stärka konkurrenskraften som arbetsgivare. Bland annat tar vi emot traineer inom Higher Ambition Program, som är ett samverkansprojekt mellan företag och organisationer i Värmland, Dalarna och Gävleborg.

Sidan publicerad: 2023-03-03

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

Hittade du det du sökte på sidan?