Jobba hos oss

Flicka på gräsmatta utanför Alsters herrgård

Är du intresserad av att jobba hos oss? Inför sommarsäsongerna rekryterar vi ett flertal guider samt personal till café och restaurang. Vi behöver löpande förstärkning vid evenemang och marknader och ibland även vid tillfälliga projekt.   

Alsters herrgård har som målsättning att överträffa förväntningarna och strävar efter att ge besökarna en varm och välkomnande upplevelse. Värdskapet är av yttersta vikt där kärleken till det värmländska med berättartradition och kulturarv som grund, ska gå hand i hand med en brinnande entusiasm för mötet med våra gäster och en vilja att ge dem den allra bästa upplevelsen. Vi söker personer med stort hjärta och engagemang för kultur, litteratur och turism och behöver löpande personal till både herrgård, park och café.


Guide Sommaren 2020

Inför kommande säsong 2020 söker vi guider till Alsters herrgård – Gustaf Frödings minnesgård. Tjänsten är en timanställning på ca 50-75 % maj-september samt timmar i april för utbildning. Att arbeta som guide på Alsters herrgård innebär ett stort engagemang för verksamheten och Gustaf Fröding. Som guide ser du helheten men också de små detaljerna.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår guidning i utställningen om Gustaf Fröding samt att sköta butiken/receptionen. I detta ingår värdskap, ta emot bokningar och butiksförsäljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är
- glad och serviceinriktad, gärna med erfarenhet av serviceyrken, eftersom arbetet innebär mycket kundkontakt och vi vill att alla våra besökare ska känna sig välkomna och väl omhändertagna. Värdskapet är av yttersta vikt.
- intresserad av litteratur eller liknande inom kulturområdet och har studerat på högskolenivå eller motsvarande.
- en god berättare som tycker att det är roligt att tala inför grupp, eftersom visningarna är en stor och viktig del i verksamheten.
- kreativ och flexibel, eftersom arbetet ofta innebär att hålla koll på många saker samtidigt.
- intresserad av kultur i Värmland och turism, eftersom receptionen/butiken fungerar som turistinformation.

Senaste ansökningsdatum 29 februari.

 

Till ansökan:

Guide Alsters herrgård

 

Kontakt

Miriam Kaukosalo
Kulturassistent
054-540 23 68
miriam.kaukosalo@karlstad.se

Per-Olov Byh
Intendent
054-540 24 41
per-olov.byh@karlstad.se

 

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den