Jobba hos oss

Äppelträdskvist Alsters herrgård

Är du intresserad av att jobba hos oss? Inför sommarsäsongerna rekryterar vi ett flertal guider samt personal till café och restaurang. Vi behöver löpande förstärkning vid evenemang och marknader och ibland även vid tillfälliga projekt.   

Alsters herrgård har som målsättning att överträffa förväntningarna och strävar efter att ge besökarna en varm och välkomnande upplevelse. Värdskapet är av yttersta vikt där kärleken till det värmländska med berättartradition och kulturarv som grund, ska gå hand i hand med en brinnande entusiasm för mötet med våra gäster och en vilja att ge dem den allra bästa upplevelsen. Vi söker personer med stort hjärta och engagemang för kultur, litteratur och turism och behöver löpande personal till både herrgård, park och café.


Guide på Alsters herrgård

Inför sommarsäsongerna söker vi guider till Alsters herrgård - Gustaf Frödings minnesgård. Tjänsterna är timanställningar på ca 50 % maj-september samt timmar i april för utbildning. Vi söker i första hand guider som kan arbeta hela säsongen och inte enbart delar. Att arbeta som guide på Alsters herrgård innebär ett stort engagemang för verksamheten och Gustaf Fröding. Som guide ser du helheten men också de små detaljerna.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår guidning i utställningen om Gustaf Fröding samt att sköta butiken/receptionen. I detta ingår värdskap, ta emot bokningar och butiksförsäljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är
- glad och serviceinriktad, gärna med erfarenhet av serviceyrken, eftersom arbetet innebär mycket kundkontakt och vi vill att alla våra besökare ska känna sig välkomna och väl omhändertagna. Värdskapet är av yttersta vikt.
- intresserad av litteratur eller liknande inom kulturområdet och har studerat eller studerar på högskolenivå eller motsvarande.
- en god berättare som tycker att det är roligt att tala inför grupp, eftersom visningarna är en stor och viktig del i verksamheten.
- kreativ och flexibel, eftersom arbetet ofta innebär att hålla koll på många saker samtidigt.
- intresserad av kultur i Värmland och turism, eftersom receptionen/butiken fungerar som turistinformation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning
Omfattning: Timavlönad

Kontakt

Miriam Kaukosalo
Kulturassistent
054-540 23 68
miriam.kaukosalo@karlstad.se

Per-Olov Byh
Intendent
054-540 24 41
per-olov.byh@karlstad.se


Servis och kökspersonal till Alsters herrgårdscafé

Inför sommarsäsongerna söker vi kockar/kallskänkor samt serveringspersonal till Alsters herrgårdscafé och restaurang.

Kontakt och ansökan

Alsters herrgårdscafé
Jean Elias Jammine
073-783 46 88
alstersherrgardscafe@karlstad.se


 

 

Uppdaterad den