Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Lekande barn på uteserveringen till Påfågelshuset
Per Eriksson

Per Eriksson

Barnens Alsters herrgård

Alsters herrgårds öppna ytor och herrgårdspark lämpar sig för barn med spring i benen. Placeringarna av uteservering, lekskog, påfågelshus och grillplats gör att du får en hyfsad god överblick och kontakt med barnen även om du dricker kaffe på uteserveringen eller grillar korv på grillplatsen.

Lekande barn

Lekskog

Lekskogen är en liten upplevelsepark för de yngre besökarna. Parken är gratis att besöka och är alltid öppen.

Lekskogen utgörs av en mindre upplevelsepark i skogspartiet mellan herrgårdsparken och Magasinet. För bästa tillgänglighet har gångarnas underlag utformats av packat stenmjöl. Övrigt underlagsmaterial är träflis och sand men även naturen runtomkring gångarna blir del av lekskogen. Lekskogen innehåller bland annat balansbanor, vipp- och snurrgunga och ett lekhus med anslutande ramp. Det finns även lekfulla djurskulpturer av omgivningens djur, bland annat ekorre och bäver.

Påfågelshuset

I anslutning till lekskogen finns påfågelshuset som är ett litet lekcafé med uteservering för de allra minsta.

Glad pojke

Bokstavsjakt

Bokstavsjakten på Alsters herrgård är klurigt och skojigt för barn från 7 år eller i läskunnigt sällskap som vill leka i herrgårdsparken. Jakten på bokstäverna startar i Östra flygeln, öppet dagligen juni-augusti 11.00-17.00. Jakten tar runt 15 minuter och är gratis.

Grillplats

Strax sydöst om herrgårdsparken i gränslandet mot Bäverdalen och Alsterån finns grillplatsen. Här är allt nära men ändå långt ifrån och man har överblick över delar av Bäverdalen och herrgårdsparken med lekskog och påfågelshus. Vi fyller på ved så ofta vi kan.

Bäverdalen

Bäverdalen sträcker sig från norra parkeringen, längs med Alsterån, ned till fågeltornet vid Vänern. Det är en vacker och lummig naturstig med ädla lövträd och övervuxna ruiner av gångna seklers livliga industriella verksamhet. Sträckan är cirka en kilometer lång och är en rofylld och sagolik promenad längs med Alsterån. Sträckan är inte tillgänglighetsanpassad.

Mat och dryck

Herrgårdscafét serverar bland annat pannkakor med sylt och grädde för 65 kr och Italiensk mjukglass i bägare med flera smaker för 45 kr.

Lek och spel

Krocket, boule och kubb finns att låna i Leklådan vid huvudbyggnadens östra gavel.

Fårhage

Under högsommaren kommer fåren till fårhagen och är de på humör kan de vara i närheten så ni kan hälsa. Det är inte tillåtet att gå in i hagen som omgärdas av elstängsel.

Övrig information

Skötbord finns i en av huvudbyggnadens toaletter.

 

Med reservation för ändringar.

Sidan publicerad: 2023-05-15

Sidan uppdaterad: 2024-05-20

Hittade du det du sökte på sidan?