Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta

Vision och värdegrund

Karlstads kommun har en tydlig vision och vår värdegrund lever i vardagen. Kommunens strategiska plan hjälper oss att arbeta i rätt riktning.

Vår vision, Livskvalitet Karlstad 100 000, talar om riktningen för kommunens utveckling - framåt och uppåt. Den förklarar varför att Karlstads kommun behöver växa och att tillväxten behöver ske på ett sådant sätt att vi samtidigt skapar en lockande hållbar livsmiljö. Karlstadsborna ska trivas och vara stolta över sin stad.  

Vi gillar vi i visionen

Karlstads kommun ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Här finns över 7 500 medarbetare som hjälps åt. Över 93 000 medborgare är beroende av vårt arbete.  Läs mer om vår vision.

Vi är till för Karlstadsborna

Vår värdegrund sammanfattas i orden Vi är till för Karlstadsborna. Den är gemensam för kommunens alla verksamheter och den är vår kompass. Den talar om hur vi medarbetare ska förhålla oss till vårt uppdrag och varandra. Lär mer om värdegrunden.

Strategisk plan

I kommunens strategiska plan finns mål som visar vad vi behöver göra för att visionen ska uppnås. De prioriterade målområdena följs upp regelbundet så vi stämmer av att vi gör rätt saker för Karlstadsborna. Läs mer om den strategiska planen.

En glad sol 

I vårt utvecklingsarbete hämtar vi inspiration från berättelsen om Sola i Karlstad. Hon hetter Eva-Lisa Holtz och var en glad och driftig servitris som levde i här på 1700-talet. Vi är stolta över att i dag ha en glad sol som kommunsymbol och hoppas du också ska uppleva växtkraften, värmen och gästfriheten.