Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Rekryteringsprocessen

Vad händer när du har sökt ett jobb hos oss? På den här sidan kan du läsa mer om de olika stegen i vår rekryteringsprocess.

Alla våra lediga jobb hittar du på sidan Lediga jobb och du söker tjänsten direkt i vårt rekryteringsverktyg. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Guide

Så här går en rekrytering till

Ansökan

När du har skickat in din ansökan till oss så får du ett bekräftelsemejl på att vi har tagit emot din ansökan. Mejlet är ett automatiskt genererat mejl som skickas ut och det går inte att svara på.

Urval

När sista ansökningsdag gått ut börjar vi urvalsarbetet. Vi går igenom alla ansökningar löpande så du kan bli kontaktad redan innan sista ansökningsdag har passerat. Är du en av de kandidater som bäst matchar kravprofilen så kontaktar vi dig för att boka en tid för intervju. Ibland ringer vi för att göra en kortare telefonintervju eller för att stämma av något kring din ansökan. Är du inte en av de som gått vidare får du återkoppling per mejl. Vi strävar alltid efter att återkoppla så snart som möjligt efter att ansökningstiden gått ut.

Intervju

Har du gått vidare i rekryteringsprocessen så bokar vi en intervju och du får all praktisk information inför intervjun via telefon eller mejl. Intervjuerna tar oftast runt 1-1,5 timme och du träffar rekryterande chef eller ansvarig rekryterare och ibland även andra representanter från arbetsplatsen. Hur lång tid det tar innan du får återkoppling beror på när alla intervjuer är färdiga, normalt får du information kring detta under intervjun.

Referenstagning och tester

Efter intervjun hos oss så kontaktar vi minst två referenser som du har uppgett. För vissa typer av tjänster kan det vara aktuellt att även göra färdighets- och personlighetstester. Det får du i så fall information om under intervjun.

Anställning

När alla steg är klara gör vi en samlad bedömning utifrån alla moment i processen. Är du en av kandidaterna som blivit kallad på intervju får du återkoppling via telefon, oavsett om du blir erbjuden anställning eller inte. Ett bra tips är att spara kontaktuppgifter från annonsen om det dyker upp några funderingar eller frågor.

En rekrytering kan ta olika lång tid. Men du kommer att bli kontaktad av rekryterande chef om du blir erbjuden tjänst och du kommer att få ett mejl om du inte har fått tjänsten.

Din ansökan blir offentlig

Vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Därför är det viktigt för oss att informera om hur vi hanterar dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?