Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

"Jag hittade mitt drömjobb"

Elin Ehrlund är socialsekreterare i fältgruppen i Karlstads kommun, en tjänst hon haft i snart fyra år.

– Jag älskar mitt jobb! Jag stortrivs i min arbetsgrupp och vi skrattar mycket ihop, säger Elin.

Kvinna ler mot kameran utomhus.

Elin arbetar dels med mottagning och bedömning av stödbehov för barn och ungdomar, dels som fältare ute på stan.

– Jag jobbade som utredare i en annan kommun tidigare, men visste att jag ville arbeta med ungdomar i ett tidigare skede. När jag såg Karlstads kommuns jobbannons förstod jag att jag hade hittat mitt drömjobb, berättar Elin.

Omväxlande och meningsfullt

Det är ett omväxlande arbete och i fältgruppen blir det jobb på kvällar och helger.

– Vi är där ungdomarna är, och finns som stöd under festivaler, skolavslutningar och nyårsfirande.

När fältarna möter ungdomarna övervinns de fördomar som kan finnas gentemot socialtjänsten.

– Det känns meningsfullt att ungdomarna vet att de kan vända sig till oss, de har förtroende för oss och märker att vi på ”soc” är på deras sida.

“Här finns allt mitt hjärta behöver”

Elin växte upp i Sörmland och läste till socionom i Växjö. Av en slump träffade hon kärleken på en buggträning och flyttade sedan till Karlstad.

– Allt jag kände till om Karlstad var “Sola” och Sven-Ingvars. Nu vill jag inte flytta härifrån. Här finns allt mitt hjärta behöver.

Hur vill du beskriva Karlstads kommun?

– Det är en lagom stor stad, som har lite storstadskänsla men ändå nära till den lugna naturen. Karlstad är vackert och allt man kan önska sig finns här. Karlstads kommun är en omtänksam arbetsgivare som tar hand om medarbetarna.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag tycker om att promenera i skogen med min hund, gå ut och äta god mat och framför allt så tycker jag om att dansa! Jag är med i en förening där vi tävlar och dansar bugg.

Sidan publicerad: 2023-02-21

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?