Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Susanne Fagerström jobbar som GIS-ingenjör.

"Att lära sig nya saker gör arbetet spännande"

Susanne Fagerström är GIS-ingenjör och har arbetat med olika uppdrag i Karlstads kommun i 35 år.

– Det blir aldrig tråkigt här, inte ens för mig som har jobbat här länge. Det finns alltid så mycket nytt att lära sig, säger Susanne.

Kvinna arbetar vid datorn.
Susanne Fagerström jobbar som GIS-ingenjör.

Susanne utbildade sig till karttekniker och mätningsingenjör på 80-talet och fick direkt jobb på stadsbyggnadsförvaltningen.

– Jag jobbade först utomhus med lantmäteri i 7 år, sedan flyttade jag in och blev kartingenjör. I början gjorde jag kartor för det ovan mark, till exempel cykelkartor och nybyggnadskartor. 35 år senare gör jag i stället kartor för det som finns under mark – rördragningar och VA-ledningar.

Ville testa nya arbetsuppgifter

Efter 25 år som kartingenjör ville Susanne testa andra arbetsuppgifter. Hon bytte jobb och blev kommunvägledare på Kontaktcenter. Där arbetade hon med att svara på frågor från kommuninvånare.

– Det jag tar med mig från tiden på Kontaktcenter är ett stort kontaktnät och den goda överblicken jag fick över kommunen. Jag blev mer medveten om medborgarna och olika slags perspektiv.

Fick nytt jobb genom intressebanken

Efter några år blev Susanne erbjuden ett vikariat på teknik- och fastighetsförvaltningen. Efter det fick hon jobb som GIS-ingenjör genom kommunens intressebank för intern rörlighet.

– Att bli GIS-ingenjör kändes som att komma hem. Jag gick som på moln och fick nypa mig själv i armen för att förstå att det inte var en dröm, skrattar Susanne.

Vad gillar du med ditt jobb som GIS-ingenjör?

– Jag trivs med att jobba självständigt och att klura på lösningar. Och så trivs jag med att jobba aktivitetsbaserat i Samhällsbyggnadshusets öppna ytor och att varje dag mötas av ett tomt skrivbord.

Vad känns mest givande med ditt jobb?

– Jamen allt! Att jag tycker att det är så intressant med VA! (skratt) Det trodde jag aldrig innan. Jag lär mig hela tiden något nytt och det gör arbetet spännande.

Sidan publicerad: 2023-02-21

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?