Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Rundgång cirkulär galleria
Emma Sundh

Emma Sundh

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu inviger vi Karlstads första cirkulära popup-galleria!

Den 28 oktober klockan 10:00 öppnar portarna till Karlstads första cirkulära popup-galleria! Du är varmt välkommen att närvara när kommunstyrelsen ordförande Linda Larsson (S), inviger popup-gallerian under Second hand-rundan.

På lördag arrangeras Second hand-rundan och när portarna slår upp till Mitt i City är det också äntligen dags att inviga Rundgång. Den cirkulära popup-gallerian är nu uppe i 40 medverkande aktörer som kommer att provtrycka sina cirkulära idéer. Som kund i gallerian kommer du att kunna handla, hyra och ta del av produkter och tjänster som är remake, svinnsmarta, renoverade, och utvald handplockad second hand.

– Sverige ligger långt efter när det gäller cirkulära affärsmodeller – hela tio år efter Finland. Så kan vi inte ha det. Sveriges ekonomi är ynka 3,4 % cirkulär enligt Circularity Gap Report, medan det globala genomsnittet ligger på 8,6. Nederländernas ekonomi är hela 24,5% cirkulär. Nu är det dags för Sverige att steppa upp – det handlar ju om att skapa konkurrensfördelar. Och klart att Karlstad – med all kreativitet och innovationslusta som finns här – ska gå före och visa vägen. Mycket av tänket finns ju redan, nu ska vi samla det och ge medborgarna möjlighet att kliva in i framtiden, säger Emma Sundh.

Om Rundgång

Popup-gallerian kom till utifrån ett medborgarförslag, en politisk motion och ett åtgärdsförslag från Elevborgarråd för klimatet och är ett sätt för oss att testa förutsättningarna och intresset för en återbruksgalleria i Karlstad. Popup-gallerian genomförs av Karlstads kommun, Karlstads Energi AB, och Mitt i City inom ramen för Klimatneutrala Karlstad 2030 med finansiering av Viable Cities. Dessutom samarbetar vi med många fler, som Karlstads universitet, Innovation Park, Coompanion Värmland. Och förstås, alla fantastiska aktörer som är eller vill bli mer cirkulära!

Mer information:

rundgang.se Länk till annan webbplats.
karlstad.se/secondhandrunda Länk till annan webbplats.

@rundgang_karlstad Länk till annan webbplats.


Sidan publicerad: 2023-10-26

Sidan uppdaterad: 2024-01-05

Hittade du det du sökte på sidan?