Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Cykel i vinterväder.
Kommunbyrån

Kommunbyrån

Trampa igång för en friskare framtid

För tredje året i rad har din arbetsplats chansen att vara en del av och vinna utmärkelsen “Karlstads cykelvänligaste arbetsplats”. Tävlingen handlar om att uppmuntra och underlätta för sina anställda att cykla till jobbet och i tjänsten och är en del av målet med att Karlstads kommun ska vara klimatneutralt år 2030.

Genom att vara en del av Cykelvänlig arbetsplats så är du och dina kollegor inte bara med och trampar för ett friskare och gladare Karlstad. Ni har dessutom en unik möjlighet att öka det egna välmåendet, både på ett psykiskt och fysiskt plan. Några som är nöjda med sitt deltagande är förra årets vinnare, Klaravik.

- Vi är jätteglada över att vi valde att vara med i den här tävlingen. Det har varit ett roligt arbete och en utvecklande resa att göra tillsammans. Karlstad är inte så stort så många kan verkligen ställa bilen till förmån för cykeln och minska på både trafik och stressnivåer, säger Therése Gilleby, kvalitet- och hållbarhetskoordinator på Klaravik.

Det finns även andra positiva fördelar med att anmäla sig till tävlingen. Bland annat kan både företagets och de egna resekostnaderna minskas och dessutom har din arbetsplats möjlighet att profilera sig som en modern och attraktiv arbetsgivare.

- Att delta i utmaningen är ett roligt sätt att arbeta för att minska organisationens klimat- och miljöpåverkan. Förra året engagerade sig 17 arbetsplatser och i år hoppas vi på ännu fler, säger Johanna Hedqvist, miljösamordnare på miljöförvaltningen.

Så går tävlingen till

Deltagandet är kostnadsfritt och arbetsplatsen väljer ut ett antal kriterier att sträva efter att uppfylla. Alla arbetsplatser som genomför minst sex kriterier når en stjärna och de som genomför minst tolv kriterier når två eller tre stjärnor. De som når två eller tre stjärnor får en skylt som kan sättas upp på arbetsplatsen. Arbetsplatsen behöver uppnå minst en stjärna för att anses vara en “Cykelvänlig arbetsplats”.

Vidare är alla arbetsplatser med i tävlingen där de har chansen att bli Karlstads cykelvänligaste arbetsplats. Som vinnare får arbetsplatsen en skylt med texten "Karlstads cykelvänligaste arbetsplats 2024". Självklart kan man vara med och tävla om titeln även nästkommande år.

Nytt för i år

De arbetsplatser som anmäler sig senast 1 mars erbjuds att göra en resvaneundersökning. Det är ett bra sätt att få en nulägesbild av hur långt medarbetarna har till jobbet och vilka transportmedel de väljer idag. Utifrån resultaten blir det enklare att se vilka åtgärder och satsningar som skulle underlätta för medarbetarna att resa mer hållbart.

Sidan publicerad: 2024-02-01

Hittade du det du sökte på sidan?