Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Ett 30-tal personer står på en scen med medaljer runt sina halsar och blommor i sina händer. De sträcker upp armarna och ler.

Succé för Yrkes-SM i Karlstad – slår alla tidigare rekord

Rekord i antal besökare, antal yrken och antal utställare. Yrkes-SM i Karlstad bjöd på en riktig folkfest och överträffade alla föregående upplagor av evenemanget, redan efter dag två av tre.

Den 23–25 april kom yrkesskickliga ungdomar från hela Sverige till Tingvalla Sportcenter i Karlstad för att tävla om medaljerna i Yrkes-SM. Evenemanget fylldes också till brädden av nyfikna besökare som fick uppleva tävlingarna på plats och själva prova på olika yrken.

Publikrekord redan andra dagen

Evenemanget lockade totalt 28 189 besökare – flest antal besökare i Yrkes-SM:s historia. Redan efter andra dagen var det tidigare besöksrekordet från 2022 i Växjö slaget.

– Jag är otroligt glad och stolt att så många har tagit sig till Yrkes-SM för att upptäcka, utforska och prova på yrken. Tillsammans med Region Värmland och WorldSkills Sweden har vi skapat ett rekordstort intresse för evenemanget. Jag är säker på att både de tävlande ungdomarna och branschernas representanter har inspirerat fler till att välja ett praktiskt yrke i framtiden, säger Jan Johansson, projektledare från Karlstads kommun för Yrkes-SM 2024.

Rafflande tävlingar i rekordmånga yrken

Under evenemangets tre dagar var 68 yrken och 65 utställare på plats, även det rekord. Totalt tävlade 194 ungdomar i SM-tävlingar inom allt från servering till flygteknik.

– Det har verkligen varit fantastiskt att se alla duktiga ungdomar under de här tre dagarna. Så mycket kompetens och yrkesskicklighet samlat på ett och samma ställe. Det gör mig glad att se att det finns ett driv och en övertygelse om att vilja prestera på topp inom just sitt yrke. Karlstad, Värmland och Sverige står inför en kompetensförsörjningsutmaning, men med tanke på allt jag har fått se under de här dagarna känner jag mig övertygad om att vi kommer att fixa det, säger Frida Nilsson (C), kommunalråd i Karlstads kommun.

Grattis till alla vinnare

På prisutdelningen den 25 april fick 103 guld-, silver- och bronstagare ta emot sina medaljer. Vinnarna har chansen att ta en plats i Yrkeslandslaget och representera Sverige i kommande Yrkes-EM och Yrkes-VM.

– Stort tack till alla som har varit med och tävlat. Och grattis till alla vinnare. Ni har varit fantastiska, allihop, avslutar Frida Nilsson (C).

Sidan publicerad: 2024-04-26

Hittade du det du sökte på sidan?