Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Tre kvinnor i en Cadillac, i förgrunden syns passageraren vinka mot kameran
Biltur för Ulla-Britt, Karin och Birgit.

Biltur för Ulla-Britt, Karin och Birgit.

Cadillac-tur för Ulla-Britt, Karin och Birgit

För ett tag sedan var det dags för den uppskattade bilträffen på Källans trygghetsboende. Cadillac, Pontiac och Chevrolet var några av bilarna som rullade in i kortege.

Återigen var det bilträff på trygghetsboendet Källan. Hela kalaset började med ett framträdande med tolkning av välkända artister, bland annat framfördes Elvis Presleys låt "Can't help falling in love".

Vid grillen stod trygghetsboendets personal och vände hamburgare. Efter sista låten hade spelats rullade ett antal bilar in, men inte vilka bilar som helst – i kortegen fanns bland annat Pontiac, Chevloret Bel Air och Cadillac Serie 62. Marianne Jonsson och de andra förarna hade tagit sig hela vägen från Deje för att bjuda omsorgstagare på bilåkning i Skåre.

– Det värmer i hjärtat. Jag har så fina flickor här i bilen, det är helt fantastiskt, säger Marianne.

Två kvinnor i framsätet på en Cadillac, i baksätet sitter en kvinna.
Ulla-Britt i passagerarsätet som sitter bredvid förare och bilägare Marianne Jonsson. I baksätet syns Birgit.

Marianne fick sällskap av Ulla-Britt, Karin och Birgit i sin rosa Cadillac. Ulla-Britt, som fick sitta i passagerarsätet, uttryckte sin tacksamhet för de minnen som skapas.

– Det är väldigt snällt att de gör sådant här för oss, bistår med bil och allt. Vi sitter ju mycket ensamma, då har vi väldigt fina minnen att tänka på, och mången andra gamla minnen. Det är det man lever på, vad skulle vi bli om vi inte hade minnen? Säger Ulla-Britt.

Tradition i Mariannes Cadillac

För tredje året kunde bilträffen anordnas tack vara de frivilliga förarna. En återkommande och uppskattad eftermiddag för bland annat Birgit som tyckte att hela eftermiddagen var otrolig.

– Det är ju väldigt kul, vi får vara med om väldigt mycket roligt och trevligt. Vi lär oss faktiskt mycket fast än man är så gammal, säger Birgit.

Kvinna i baksätet på Cadillac
Birgit, boende på Källan.

För passagerarna och chauffören Marianne har det blivit tradition, då de åkte tillsammans även förra året.

– Vi försöker att vara snälla och artiga mot chauffören, säger Ulla-Britt.

Marianne svarar glatt att hennes passagerare är helt underbara. Till tonerna av Lasse Stefanz var det sedan dags att vinka av kortegen, som tog ett varv i Skåre.

Fler bilder från kvällen

Kvinna i Cadillac som tittar in i kameran, i baksätet/bakgrunden syns en annan kvinna
Ulla-Britt, boende på Källan.
Man med uppträdande i bakgrunden
Kvällen inleddes med musikframträdande på framsidan av Källan.
Man med Cadillac i bakgrunden
Två kvinnor sitter i baksätet på en rosa Cadillac
Karin som sitter i baksätet på Cadillacen har varit med tre år i rad på bilkvällen. Karin till vänster och Birgit till höger.

Sidan publicerad: 2024-07-03

Hittade du det du sökte på sidan?