Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Publik och scen i Stadsträdgården

Sol, dans och rock’n’roll för seniorer

I torsdags höjdes volymen i Stadsträdgården och i solen dansades och applåderades det av en glad publik. Ur högtalarna fick vi njuta av olika covers från Rock n’ Roll Show Band.

På 10 minuter hade 100 stolar blivit upptagna. Därefter lyftes det ut lika många till, som även de blev fullsatta. Runtom i Stadsträdgården satt och stod publiken som beräknades vara kring totalt 500 stycken. Det blev en lyckad rockdag i solen för att fira den internationella rockdagen i förskott, som inföll i lördags, den 13 juli.

– För oss har det blivit en tradition att ha en rockdag här på Resurscentrum. Vi vill ha det på en av våra träffpunkter, då många är vana att det händer något här. Just på Rockdagen har vi satsat lite större och bjudit in andra träffpunkter och seniorer från hela Karlstads kommun. Så kul att så många kom, berättar Simon Estemark, aktivitetssamordnare.

Man i basker står med utsträckt arm för att visa bakgrunden med publik och scen i bakgrunden
Simon Estemark, aktivitetssamordnare, vård- och omsorgsförvaltningen

Aktivitetssamordnaren Simon är en av våra medarbetare som bidrar till att Rock’n’roll-dagen kan genomföras. Han är inte blyg för att ta en dans med någon i publiken, vilket ger glädje till både han själv och andra runtomkring.

– När någon frågar mig om att dansa brukar jag alltid dansa med. Att få dansa tillsammans med någon är otroligt kul och väcker minnen tillbaka till förr. Även personer runtomkring skiner upp när de ser att yngre fortfarande kan dansa bugg.

Nöjd publik och fyrbenta vänner på plats

På plats var bland annat hunden Challe med ägaren Gösta Brolinson. En toppen-konsert enligt Gösta, som tidigare varit på Rock’n’roll-dagen. Favoritmusiken är bandet The Shadows och annan 60-talsmusik, vilket passade in dagen till ära.

Man står i park med svart hund i koppel
Gösta med hunden Challe

Ett kvitto på en nöjd publik fick bandet ta del av då sista låten hade spelats. Från besökarna hördes då rungande ”en gång till”-rop.

Träffpunkter – en arena för gemenskap

Konserten genomfördes i anslutning till en av våra träffpunkter, Resurscentrum. Karlstads kommuns träffpunkter har seniorer som målgrupp, men alla är givetvis välkomna att delta. Tanken med träffpunkterna är bland annat att bryta ofrivillig ensamhet.

– Grundtanken är att personer ska gå till våra träffpunkter och förhoppningsvis börja prata med någon annan. Ett bra sätt är exempelvis att prata om det man gemensamt upplevt och att en vänskap ska uppstå där, avslutar Simon.

Fler bilder från dagen

Man och kvinna sitter och äter glass, mannen har hatt på sig, de båda har solglasögon
Marianne och Bernd Keil njöt av glass till musiken.
Svart hund av blandras i koppel
Publik och scen i Stadsträdgården

Sidan publicerad: 2024-07-15

Hittade du det du sökte på sidan?