Temautställningar i Karlstadsrummet

I Karlstadsrummet byter vi temautställning med jämna mellanrum. Här hittar du några av utställningarna digitalt. 

Karlstads resecentrum

22 februari - 19 maj

Första etappen av Karlstads resecentrum har börjat byggas. Kom in i Karlstadsrummet och läs mer om resecentrum och se en 3D-modell över området.​ Du får också se konstnärens modeller för konstnärlig gestaltning i Vikenpassagen.

Se utställningen om Karlstads resecentrum digitalt.

Hållbara måltider genom hela livet

19 september - 16 oktober 2022

Maten som serveras i våra förskolor, skolor och äldreboenden ska vara bra för matgästerna, och för vår framtida planet. I utställningen kan du se hur vi arbetar med hållbarhet, vad vi kan göra för att äta mer klimatsmart och hur man bakar en kladdkaka med sötlupin från Grums.

Se utställningen Hållbara måltider genom hela livet digitalt.

Varför måste Karlstad växa?

23 augusti-18 september 2022

I denna utställning berättar vi varför det är viktigt att Karlstad växer så att vi kan fortsätta ha ett bra liv i solstaden.

Se utställningen Varför måste Karlstad växa? digitalt.

Broarnas stad

13 juni-22 augusti 2022

Karlstad har många broar. Hur många och annan spännande fakta får du veta i denna utställning om Karlstads befintliga och planerade broar. 

Se utställningen Broarnas stad digitalt.

Översvämning - så förebygger vi

10 januari till 6 februari 2022

Lär dig om vilken risk för översvämnig det finns i Karlstad och vilka skydd det finns mot vattenmassorna.

Se utställningen Översvämning - så förebygger vi digitalt

Ett bättre liv i solstaden

1 - 28 november 2021

Karlstads kommuns nya vision Ett bättre liv i solstaden syftar till att livet i Karlstad ska vara bättre än på andra platser. Vi ska utgå från vad människor behöver för att kunna ha ett bra liv när vi planerar vår verksamhet. Vem du än är – i alla livets skeenden – så ska Karlstads kommun jobba för att du har det bättre här. Välkommen att besöka utställningen om vår nya vision!

Se utställningen Ett bättre liv i solstaden digitalt

Nära till möjligheter - Karlstad utanför staden

4 - 31 oktober 2021

Du ska kunna bo och verka var du vill. Hela Karlstads kommun ska växa och leva. Utanför staden och i våra mindre tätorter är allt nära. Möjligheter, entreprenörskap, kompetens, utbildning, äventyr, kreativitet, natur och gemenskap. Här får du träffa några Karlstadsbor som berättar om sina möjligheter utanför staden.

Se utställningen Karlstad utanför staden digitalt

Var dig själv så länge du kan - med hjälp av smarta lösningar

30 augusti-3 oktober 2021

I utställningen om välfärdsteknik berättar Karlstadsbor om hur smarta produkter har hjälpt dem i deras dagliga liv. Som besökare i rummet får du också själv prova några smarta lösningar för en enklare och mer självständig vardag. Varför inte bekanta dig med en automatisk rullgardin eller produkter som styrs med hjälp av en fjärrkontroll eller din röst?

Se utställningen om smarta hjälpmedel här digitalt.

Karlstad 2050- förslag till ny översiktsplan

7 juni-29 augusti 2021

Nu finns ett förslag till en ny översiktsplan, hur Karlstad ska utvecklas fram till år 2050. Översiktsplanen vägleder kommunen i all detaljplanering som i sin tur ligger till grund för exempelvis beslut om bygglov. Vi har sammanfattat översiktsplanen - inriktningen för framtidens Karlstad - i åtta punkter. De prioriterade områdena i utvecklingen mot Karlstad 2050.

Se utställningen om Karlstad 2050 här digitalt

Kartor - förr och nu

2-30 november 2020

Hur såg Karlstad ut på 1700-talet, vad är en donationsjord och fanns det verkligen reklam i början av 1900-talet redan? Dessa och många andra frågor får du svar på i den här utställningen där vi visar upp både gamla och nya kartor.

Se utställningen Kartor - förr och nu digitalt