Service till företag

Förenklingstjänsten för företagare

Tre personer pratar över en plan som ligger på ett bord.

Har du som företagare upplevt onödigt krångel i din kontakt med Karlstads kommun? Då kan du använda Förenklingstjänsten som finns till för att underlätta för företag. Tanken med Förenklingstjänsten är att följa upp förslag på förenklingar för att förbättra vår myndighetsutövning och service till företagare.

I vår e-tjänst Förenklingstjänsten kan du beskriva problem eller regelkrångel som du har stött på i kontakten med kommunen och lämna förenklingsförslag som vi följer upp. Har du frågor om Förenklingstjänsten så hör du av dig till vårt Kontaktcenter så hjälper vi dig.

Vi vill förbättra förutsättningarna för att driva företag i Karlstads kommun. Ingen företagare ska behöva uppleva att det är svårt och krångligt att ha kontakt med kommunen i olika ärenden.

Kan jag använda Förenklingstjänsten?

  • Ja, om du som företagare har upplevt krångel – att något har varit onödigt svårt, otydligt eller struligt i kontakten med kommunen.
  • Ja, om du är företagare och har förenklingsförslag som rör kommunens ansvarsområden som påverkar dig som företagare.
  • Nej, om du inte är företagare så passar det bättre att du hör av dig till vårt Kontaktcenter.
  • Nej, om du är missnöjd med ett beslut så ska du i stället vända dig till den förvaltning som har fattat beslutet. Här kan du höra av dig till Kontaktcenter.

Förenklingstjänsten för företagare

Här kan du som företagare använda vår e-tjänst Förenklingstjänsten.

Uppdaterad den