Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Kvinna i hatt i Inre hamn
Bilar utanför KCCC

Mötesstaden Karlstad

Varmt välkommen till mötesstaden Karlstad – en av de mest välrenommerade mötesdestinationerna i Skandinavien. Karlstad är en tillräckligt stor stad för stora möten och tillräckligt liten för närhet och ett genuint värdskap.

Drivkraft och värdskap i världsklass

Vi är stolta över att vara en innovativ universitetsstad och en plats för många internationella framstående företag. Här i Karlstad finns drivkraften, glädjen och den värmländska gästfriheten.

Karlstad är en uppskattad mötesstad – stora roterande kongresser återvänder gärna hit. Här ser du tidigare möten i Karlstad i ett urval:

2023: Barnrättsdagarna, cirka 1200 deltagare
2023: Moderaternas Sverigemöte, cirka 1300 deltagare
2023: Socialchefsdagarna, cirka 1200 deltagare
2023: Tandhygienistdagarna, cirka 900 deltagare

2022: Kristdemokraterna, cirka 1000 deltagare
2022: G22, KAU, cirka 400 deltagare
2022: Svenska kyrkan, cirka 800 deltagare
2022: DBT-dagarna, cirka 250 deltagare

2019: Riksteaterns kongress, cirka 400 deltagare
2019: FLISA, cirka 600 deltagare
2019: Centerpartiets Riksstämma, cirka 1 000 deltagare
2019: Moderaternas Sverigemöte, cirka 1 300 deltagare

2018: Ortopediveckan, cirka 1 000 deltagare
2018: Scouternas Demokratijamboree, cirka 1 000 deltagare
2018: Forum Jämställdhet, cirka 1 000 deltagare
2018: Matematikbiennalen, cirka 2 400 deltagare


Tidigare arrangör om Karlstad

Karlstad vet hur man tar emot kongresser! Här finns en god känsla av värdskap och ett fint samarbete för att lyfta de möten som kommer till staden. Allt lättillgängligt och med promenadavstånd mellan tåg, hotell och anläggning. Finns det luft i kongressprogrammet hittar man lätt trevliga besöksmål på nära håll. På KCCC med sin stora flexibilitet går det smidigt att anpassa lokaler och utrymmen efter våra kongressers olika behov. Ljust och luftigt, fantastisk service och god mat!"

Ulla Conti, Kongresschef Resia Kongress

ett stort hus med panoramafönster vid en spegelblank älv
Karlstad CCC interiör

Tidigare arrangör om Karlstad

Vi som arrangerade Matematikbiennalerna 2016 och 2018 hade redan från starten ett utmärkt samarbete med Visit Karlstad Möten, KCCC, med flera. Vi upplevde att det fanns en positiv inställning till att vi med gemensamma krafter skulle arrangera bästa tänkbara biennal – ett tvådagarsevenemang med närmare 2 000 deltagare från hela landet och en stor utställning med ett 30-tal montrar på Karlstads universitetscampus. Det blev ett lyckat samarbete för alla parter.

Vi är sammantaget mycket nöjda med hur vi lyckades genomföra arrangemanget och vi fick mycket beröm av konferensdeltagarna efteråt."

Anders Hedin, Karlstads universitet

Mötesanläggningar och kapacitet

Här hittar du de största mötesanläggningarna och konferenslokalerna som Karlstad har att erbjuda.
I kartan kan du se mötesanläggningar, mässarenor, hotell och vandrarhem. Du kan även se evenemangsplatser och evenemangsområden genom att filtrera fram olika kartlager.

Här hittar du en översikt över mötesanläggningarnas och hotellens kapacitet.