Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Sex anledningar att välja Karlstad

I Karlstad finns allt du behöver för ett lyckat möte, kongress eller event. Här nedan listar vi sex anledningar till varför du ska välja just oss för ditt möte.

Personer skrattar och samtalar under möte.

1. Värdskap och omtanke

Som gäst i vår stad möts du av en varm omtanke och inställningen att ingenting är omöjligt. Om du lämnar oss med ett leende på dina läppar så har vi lyckats. Vi lovar att jobba hårt för att du ska trivas och att ert möte i Karlstad blir oförglömligt – och att det uppfyller era uppsatta mål och syften.

”Ett bättre liv i solstaden” är Karlstads kommuns vision för såväl Karlstadsbor som besökare. Vi värnar gärna om att mötet lämnar ett bestående värde till både deltagare och Karlstadsbor.

2. I Karlstad är det nära till allt

I Karlstad är allt nära med gångavstånd till det mesta. Vi har omkring 1 000 hotellrum inom en radie av 12 minuters gångavstånd. Här är det nära till nöjen, shopping, matupplevelser, grönområden och vacker natur invid Klarälven och Vänern. Du kan cykla, gå eller enkelt ta dig fram med buss.

Det är också nära att resa till Karlstad. Vi är glada att Karlstad geografiskt ligger i mitten av en triangel mellan tre stora städer. Här är det nära till Oslo (22 mil), Göteborg (25 mil) och Stockholm (30 mil). Det finns goda förbindelser och du kan resa hit med buss, tåg, flyg eller bil.

Här kan du uppleva närproducerad mat som serveras från skogens skafferi och Vänerns klara vatten. Kaffet rostas hos det anrika familjeföretaget Löfbergs och sprider en härlig doft. Här hittar du flera ölbryggerier, gårdsbutiker, kaféer och förstklassiga restauranger.

3. Världsindustrier, innovation och ett levande kulturliv

I Karlstad finns spännande och intressanta företag som ligger i framkant i sina branscher. Företag med ena foten i den värmländska entreprenörskulturen och den andra ute i världen. Karlstads företag finns inom många olika branscher och skapar hela tiden nya idéer, lösningar och produkter. Vi har en världsledande exportinriktad industri med flera framstående kluster och nätverk.

Karlstads universitet är ett ungt och modernt universitet med cirka 16 000 studenter, 650 kurser, 75 program inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, undervisning, vård och musik. Här pågår framstående forskning inom både traditionella akademiska ämnen och inom mångvetenskapliga forskningsmiljöer.

Musik, teater, konst och en rik berättartradition – det kännetecknar Värmland. I Karlstad är det nära till kultur och underhållning i olika genrer, så att det alltid finns något för alla. Varför inte starta mötet med en mingelkväll på Sandgrund för att uppleva Lars Lerins uppskattade akvareller?

4. Trygghet och hållbarhet

Karlstads kommun sätter miljöfrågorna högt på agendan och strävar efter att skapa ett mer hållbart samhälle. Karlstad har officiellt antagit arbetet med FN:s globala utvecklingsmål, Agenda 2030. Vi vill vara en destination som tar ansvar för vår ekonomiska, sociala och miljömässiga påverkan, nu och i framtiden. Det betyder bland annat att verksamheten ska genomsyras av ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv och att vi helst ser att möten och evenemang gör ett uttalat hållbarhetsarbete.

Här skiner Karlstad:

  • Nära 100 procent av hotellen är miljöcertifierade.
  • 100 procent av Karlstads lokaltrafik drivs med förnybar energi.
  • I Karlstad är det nära till allt och det är lätt att promenera eller cykla mellan järnvägsstationen, hotellen och olika anläggningar.
  • Karlstad är en Fairtrade City.
  • Karlstad CCC är Svanenmärkt och kranmärkt.
  • Karlstads universitet är certifierad med Green Key.
  • 2021 utsågs Karlstads kommun till landets tredje bästa miljökommun i kommunrakningen som görs av tidningen Aktuell Hållbarhet.
  • Centralsjukhuset i Karlstad var först i Europa med miljöutmärkelsen LEED Healthcare Gold.

Vi vill att du ska känna dig trygg att välja mötesstaden Karlstad för din sammankomst. I Karlstad har vi satt fokus på säkerhet och god hygien, och vi har gjort flera anpassningar för att skapa en trygg mötesmiljö och minska risken för smittspridning. Flera av hotellen följer Visitas guide Safe to Visit som ger rekommendationer för trygga vistelser på boenden och restauranger.

5. Erfarenhet, kunskap och professionalitet

Stora roterande nationella kongresser har gästat Karlstad, en del ett flertal gånger. Det ser vi som ett suveränt gott betyg för oss som mötesstad. Vår framgång som mötesstad beror mycket på vår samverkan mellan näringslivet, det offentliga och universitetet. Tillsammans värdesätter vi en ständig utveckling av ett gott och professionellt värdskap för våra gäster.

Vi har flera stora mötesanläggningar som håller hög kvalitet. Karlstad CCC är en av Nordens största kongressanläggningar och har i genomsnitt 97 procents kundnöjdhet.

6. God kapacitet – tillgängligt och enkelt

Karlstad är en tillräckligt stor stad för att ta emot stora möten och tillräckligt liten för att visa genuint värdskap. I centrala Karlstad hittar du Karlstad CCC som erbjuder 1 620 platser i den största av sina 18 lokaler, Nöjesfabriken som erbjuder 800 platser och Scalateatern med 400 platser. Karlstads universitet erbjuder lokaler upp till 585 deltagare. Mötesanläggningarna i Karlstad har erfarenhet och kompetens för möten stödda av digitala verktyg med anpassade studiomiljöer och professionell teknik.

Karlstad kan också stolt erbjuda cirka 1 400 rum på hotell och vandrarhem. Dessutom är staden fylld av restauranger som är anpassade till större grupper, med olika inriktningar och smakupplevelser.

Lista över Karlstads mötesanläggningar och lokaler.

Sidan uppdaterad: 2024-06-14

Hittade du det du sökte på sidan?

Innehåll på sida